menu

Családireceptkönyv.hu

Gyors sós kifli


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
2 dl víz
1,5 dl tej
1 ek cukor
4 dkg élesztő
2 tk só
4 ek olaj

10 dkg vaj
csipet só

1 tojássárgája
kül. magok

Elkészítés:


A langyos vizet a tejjel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és olajat. Végül az élesztős tejet is. Szép simára kidolgozzuk, duplájára kelesztjük langyos helyen. Ezalatt a vajat kevés sóval jól kikeverjük. Ha megkelt a tészta lisztezett deszkára borítjuk és 4 felé vágjuk. Az első lapot kör alakúra kinyújtjuk, majd félretesszük. Most következik a második lap, ezt is kinyújtjuk kör alakúra, majd lekenjük a vaj felével. Rárakjuk a kinyújtott lapot és szép kör alakúra megformázzuk. 8 vagy 12 körcikkre felvágjuk /legjobb hozzá a pizzaszeletelő/. A cikkeket kívülről befelé szépen felcsavarjuk és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Ugyanígy elkészítjük a másik két lapból is a kifliket.200 fokra előmelegítjük a sütőt. A kifliket lekenjük a tojássárgával és megszórjuk a magokkal. 200 fokon 15 perc alatt készre sütjük.

Gyors sós kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Krumplis pogácsa
Krumplis pogácsa

A krumplit enyhén sós vízben megfőzzük, krumplinyomón áttörjük és teljesen kihűtjük. A langyos tejben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. Amikor megkelt az éles...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Babi
Omlós apró perecek
Omlós apró perecek

Az összes anyagot jól össze dolgozzuk pereceket formálunk és tojással le kenjük előmelegíttet sütőbe tesszük 15 perc légkeverös

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Gréta
Sajtos (meglepi)
Sajtos (meglepi)

Összegyúrjuk, szaggatjuk, sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vajdasági sós
Vajdasági sós

Kevés langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt. Összedagasztjuk a tésztához valókat. Keleszteni nem kell! Dagasztás után négyfelé vesszük a tésztát. Közben a tö...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk