60 dkg liszt
2 dl víz
1,5 dl tej
1 ek cukor
4 dkg élesztő
2 tk só
4 ek olaj
10 dkg vaj
csipet só
1 tojássárgája
kül. magok
A langyos vizet a tejjel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és olajat. Végül az élesztős tejet is. Szép simára kidolgozzuk, duplájára kelesztjük langyos helyen. Ezalatt a vajat kevés sóval jól kikeverjük. Ha megkelt a tészta lisztezett deszkára borítjuk és 4 felé vágjuk. Az első lapot kör alakúra kinyújtjuk, majd félretesszük. Most következik a második lap, ezt is kinyújtjuk kör alakúra, majd lekenjük a vaj felével. Rárakjuk a kinyújtott lapot és szép kör alakúra megformázzuk. 8 vagy 12 körcikkre felvágjuk /legjobb hozzá a pizzaszeletelő/. A cikkeket kívülről befelé szépen felcsavarjuk és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Ugyanígy elkészítjük a másik két lapból is a kifliket.200 fokra előmelegítjük a sütőt. A kifliket lekenjük a tojássárgával és megszórjuk a magokkal. 200 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
A tojásokat habosra keverjük a tejföllel, a tejjel, valamint a mustárral. Egy másik edényben elvegyítjük a kétféle lisztet a sütőporral, a sóval és a borssal. Összedolgozzuk a két...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFinom vajas pogácsa, bögrésen december 14, 2014 - Legfrissebb, Recept - Tagged: bögrés, pogácsa, vajas - 1 comment Ez a pogácsa nem szárad ki, nem szikkad meg, kívül van egy l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszttel elmorzsoljuk először az élesztőt, majd a margarit, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Kb fél órát pihentetjük, tetsző vastagságúra nyújtjuk Lekenjük az egészet toj...
Elkészítési idő: 2-2,5 óra Nehézség: KönnyűA csomagoláson olvasható utasítás szerint néhány perc alatt átslütjük a roládokat, majd kihűlés után keresztben ketté vágjuk őket. Leveles tésztából sütve: A leveles tésztát kiny...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű