- 1/2 liszt
- 2 tojás
- 10 dkg vaj
- 10 dkg zsír
- 1 pohár tejföl (175 gr)
- 2 tk. só
- 2,5 dkg. élesztő
- pici cukor
- 1 dl tej
- sajt
- 1 tojás a kenéshez
Az élesztőt a cukorral valamint a tejjel felfuttatjuk. Összegyúrjuk a tésztát, pihentetjük, közben a tepsit sütőpapírral béleljük, felverjük a tojást, lereszeljük a sajtot, a sütőt előmelegítjük (5-ös fokozat nálunk :) ).
Tésztát pihentetjük, kinyújtjuk, összehajtjuk, majd pihentetjük. (Ez még 1x megismételjük). Ezt követően kinyújtjuk, felvágjuk a kívánt méretre, majd megkenjük a tojással és megszórjuk sajttal és ízlés szerint sóval.
Az előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
Az apróra vágott hagymát megpároljuk. Hozzáadjuk a káposztát, és 1-2 dl almalével felöntve puhára pároljuk. A tejfölbe keverjük a mustárt, sózzuk, pici cukorral ízesítjük. A tés...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: KözepesA krumplit héjában megfőzni. Sós vízben, még forrón meghámoztam őket és krumplinyomón áttörtem. Teljesen hidegre hagytam hűlni. A lisztet elkevertem a sóval,majd beletettem a zs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 A lisztet, a tojássárgát, a Ramát, a sót, az ecetet és a tejfölt összegyúrni, majd egy napot pihentetni a hűtőben. Másnap átgyúrni, 3-4 mm-re nyújtani, derelyevágóval rudakat vá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tésztát kétfelé vettem és két részletben kentem rá a tölteléket, és nem trapézra, hanem inkább háromszögekre vágtam. Igaz, így feldőltek, és kicsit összesültek, de valami isteni...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű