Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Túrós, baconos pogácsa


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 20 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 25 dkg túró
- 2 dl tejföl
- 1 tojás
- 1 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 60 dkg liszt
- 30 dkg vaj
- 3 kk. só
- 5 szelet bacon
- 0,5 dl olaj

Elkészítés:


Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, hogy habos legyen a teteje.
Amíg az élesztő fut, addig a túrót összekeverjük a vajjal (amit jó, ha egy kicsit megmelegítünk, hogy ne legyen darabos), a tojással, a tejföllel, a sóval és az élesztős tejjel. Az így kapott keverékhez hozzáadjuk a lisztet, és sima, lágy tésztát gyúrunk. Nem kell túl sokáig gyúrni!
Körülbelül 20 percig kelesztem, majd kinyújtom jól belisztezett deszkán vagy asztalon, a szalonnát kis kockákra vágom fel, és az olajban megsütöm, majd a kinyújtott tésztán elegyengetem, és feltekerem rétes szerűen a tésztát, és még egy kicsit gyúrok rajta.
Kinyújtom körülbelül 1,5 centi vastagra, bekockázom a tetejét és kis kávés pohárral vagy normálméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom, tepsibe helyezem őket és tojással megkenem.
Előmelegített 220 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm őket.

Trükkök, tippek, praktikák:


A nyers tésztából egy csipetnyit kóstoljunk meg, mert elbírja a sót! Nagyon finom, puha és omlós, miután kihűlt érdemes dobozba tenni, nehogy kiszáradjon, így még jó pár napig puha marad!

Túrós, baconos pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hanna
Sajtos karfiolpogácsa
Sajtos karfiolpogácsa

1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius fokra. Olajozz ki egy muffin sütőt. 2. Egy nagy fazék fölé tégy gőzölő fémkosarat, és önts az aljára 3-5 cm-nyi vizet. Tedd a kosárba a karfio...

Elkészítési idő: 150 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Andrea
Burgonyás-fokhagymás kelt gofri
Burgonyás-fokhagymás kelt gofri

Az élesztőt a langyos tejben 1 kanál liszttel és a cukorral felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit tálba mérjük, és az élesztővel együtt ruganyos tésztává dagasztjuk. Letakarva 30 perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Túrós pogácsa
Túrós pogácsa

Összegyúrjuk, 1 napig állni hagyjuk a hűtőben. Másnap nyújtjuk, tetejét 1 felvert tojással megkenjük, sajtot szórunk rá, formára vágjuk, kisütjük.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Babi
Medvehagymás burgonyás pogácsa
Medvehagymás burgonyás pogácsa

A tésztához szétmorzsoljuk a margarint a lisztben, és összegyúrjuk a főtt, áttört, langyosra kihűtött burgonyával, a felvert tojás bő 2/3 részével, valamint a kefirrel. a tejben fe...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk