Családireceptkönyv.hu

Ecetes sajtos rúd


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
2 teáskanál só
50 dkg margarin
12 evőkanál víz
2 evőkanál 20 %-os ecet
A tetejére:
tojás
reszelt trappista sajt

Elkészítés:


A lisztet elkevertem a sütőporral, gyúródeszkára szitáltam, majd hozzáadtam a sót.

Elmorzsoltam benne a margarint, majd a vízzel elkevert ecettel együtt egynemű tésztává állítottam össze.

Letakarva egy éjszakán át pihenni hagytam.

Másnap félujjnyi vastagra kinyújtottam, megkentem enyhén felvert tojással és megszórtam reszelt sajttal.

Derelyemetszővel rudakra szabtam, majd előmelegített, 180 fokos sütőben bő negyedóra alatt készre sütöttem.

Trükkök, tippek, praktikák:


Zsírral is készíthető , sőt , jó vele !
Ezt a receptet lehet használni krémesnek is .
Lehet eleve a tepsibe rakni és ott kenni és derelyevágóval darabolni .

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Sajtos pogácsa/házi pék
Sajtos pogácsa/házi pék

Az alapanyagok kimérése után a lisztet és a margarint vagy a vajat addig morzsoljuk össze, míg a zsiradék teljesen körülveszi a lisztszemcséket. Ezután hozzáadjuk a többi összetevő...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Túrópogi
Túrópogi

Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hűtőben pihentetjük Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, az egyik felét nagyon vékonyan, alaposan kenjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Sajtos csigák
Sajtos csigák

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk. Az összetevőkből begyúrjuk a tésztát és meleg helyen egy órát kelesztjük. A sajtot lereszeljük. A tésztát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Omlós sós teasütemény
Omlós sós teasütemény

A lisztet leszitáljuk, a tejfölt összekeverjük a tojás sárgákkal, sóval, és az élesztővel, majd a liszthez keverjük. A vajat kisebb darabokban a liszthez adjuk és az egészet jól ös...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk