Hozzávalók:
250 g sovány túró
2 tojás
3 ek. zabpehelyliszt
3 ek. zabpehely
1 nagyon csapott mokkáskanál só
10-15 dkg reszelt sajt (trappista, füstölt, edami, bármilyen)
A sajt kivételével az összes hozzávalót összenyunnyogjuk villával, hogy kapjunk egy sűrű masszát. Ha nagyon híg, tegyünk még bele zabpelyhet, de ennek elégnek kell lennie. Érdemes várni öt percet, hogy megszívja magát picikét, mert úgy biztos jó lesz. Addig előszedheted a sütőpapírt és bemelegítheted a sütőt 180 fokra!
Vigyázzál, mert megdundisodik!
Sütőpapírozott gáztepsibe evőkanállal kis tallérokat egyengetünk szellősen egymás mellé (mert szétfolyik, mint a popónk, mikor nem guggolunk és tésztát eszünk). Megszórjuk mindet egy kis reszelt sajttal, és mehet is a forró sütőbe. 20 perc alatt gyönyörű aranybarnára sütjük. :)
Az eredeti receptben szerepelt 1 teáskanál kókuszzsír is a tésztába keverve, de én ezt kihagytam (kemény volt a zsír és lusta voltam melegíteni), illetve magába a tésztába is keverhető plusz reszelt sajt, girnyóknak. :D Csak én arra törekedtem, hogy minél jobban lefaragjam a kalóriát és a zsírt belőle, és szerencsére így is hibátlan, teljes értékű közkincs született.
Langyosítsuk meg a tejet. Keverjük el benne a fruktózt és morzsoljuk bele az élesztőt. Langyos helyen hagyjuk felfutni. Addig szitáljuk egy tálba a lisztet, keverjük el a sóval, ad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük. Miután kihűlt, megpucoljuk, és villával nagyjából összetörjük. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágva a burgonyához adjuk. A tojások sárgá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés Először gyúrd össze a tésztát: a lisztet keverd el a sóval, majd morzsold el benne a vajat. Add hozzá az élesztőt és a tejfölt és gyúrj belőle egy ruganyos tésztát. Ted...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz apróra vágott hagymát és fokhagymát olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a friss spenótot, pároljuk pár percig, amíg össze nem esik. Ezután krémesre keverjük a túróval, a kréms...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű