280 gr teljeskiőrlésű tönköly liszt
120 gr durumliszt
200 gr margarin
300 gr kefír
54 gr tejföl (2 ek)
1 db tojás+1 sárgája a kenéshez
150 gr reszelt sajt (én fele túró, fele sajttal készítettem)
1 cs szárított élesztő
10 gr só (1 bő tk)
A lisztet összemorzsolom a margarinnal, majd hozzáadom a többi anyagot. A reszelt sajtból egy keveset félre teszek amit majd a tetejére szórok. Amikor mindezt szépen összegyúrtam, egy kis időre beteszem a hűtőbe. Ez idő alatt előkészítem a tepsiket (sütőpapírt teszek bele).
A tésztát ujjnyi vékonyra nyújtom és a legkisebb pogácsa szaggatóval kiszúrom. Tepsibe rendezem és jöhet a tojás, majd a sajt. Lehet a sajt helyett szezámmaggal, vagy bármilyen maggal megszórni. Kb 15 perc alatt, 180 fokon megsütöm. Legutóbb 113 db lett belőle.
Tápanyagtartalom (1 db): fehérje: 1,78; Ch:2,52; zsír:0,49; energia:26,29 kcal
180 fok 30 perc
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A pogácsát előző napról megmaradt főtt krumpli felhasználásával is készíthetjük, vagy a megmaradt krumplipüréből, de akkor ebben az esetben a margarinból kevesebbet te...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: NehézAz alapanyagokat jó alaposan összedolgozzuk,kinyújtjuk 1 cm vastagra A tojást rákenjük a tésztára majd rászórjuk a sajtot Egyforma méretű csíkokra feldaraboljuk tespibe helyezz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húshoz hozzákeverjük az apró kockára vágott almát, a reszelt cheddar sajt felét, a zsályát, a mustárt, és sózzuk-borsozzuk. A leveles tésztát hosszában kettévágjuk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű