50 dkg liszt, 1 tojás, 1 nagy tejföl, 5 dkg élesztő, 25 dkg margarin, só
kenéshez: tojás, reszelt sajt, magok
A lisztet kétfelé osztom:
30 dkg liszthez hozzágyúrok egy tojást, a szétmorzsolt élesztőt, sót és kb. a fél tejfölt.
A 20 dkg lisztet összegyúrom a margarinnal és a maradék tejföllel.
Az élesztő lapot alulra téve kinyújtom együtt a kettőt, félóránként háromszor hajtogatom.
Szaggatás után tojással megkenem és sajttal szórom. Forró sütőben légkeverésen sütöm.
Mindezt jól összegyúrni, és kis (mogyorónyi) gombócokat formálni. A tallérsütőt jól felforrósítani a gázon, és nagy lángon 4-esével kisütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összetevőket összekeverjük. Hagyjuk kelni, bedagadni, majd olajban kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt egy kevés tejben felfuttatjuk a cukor hozzáadásával. A lisztbe öntjük a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a többi belevalót és alaposan összegyúrjuk, Kisodorjuk a té...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összegyúrjuk a margarinnal, sóval és annyi tejföllel, amennyit felvesz. Kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra, megkenjük a sózott felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal. É...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű