50 dkg liszt, 1 tojás, 1 nagy tejföl, 5 dkg élesztő, 25 dkg margarin, só
kenéshez: tojás, reszelt sajt, magok
A lisztet kétfelé osztom:
30 dkg liszthez hozzágyúrok egy tojást, a szétmorzsolt élesztőt, sót és kb. a fél tejfölt.
A 20 dkg lisztet összegyúrom a margarinnal és a maradék tejföllel.
Az élesztő lapot alulra téve kinyújtom együtt a kettőt, félóránként háromszor hajtogatom.
Szaggatás után tojással megkenem és sajttal szórom. Forró sütőben légkeverésen sütöm.
A sonkát apró kockákra vágjuk. A rozmaringot megmossuk, leszárítjuk, majd a leveleit finomra aprítjuk. A kétféle lisztet tálba mérjük. Hozzáadjuk a sót, a cukrot, belemorzsoljuk az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, amíg vastag, halványbarna hab képződik a folyadék tetején. Apróra vágjuk a káposztát, amelyből előzőleg kinyomkodtuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összeszitáltam a sütőporral, gyúródeszkára öntöttem, majd hozzátettem a sót. Elmorzsoltam benne a margarint, majd a vízzel összeöntött ecettel együtt gyúrható tésztává...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVékonyra nyújtom és nagyobb pohárral szaggatom.. --Majd ezt a kis lapocskákat töltöm!☺Kettéhajtom, a széleit benyomkodom villával.. --A tetejét tojással kenem le, amit jól kikeve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű