menu

Családireceptkönyv.hu

Pogácsa (dédimama-féle)


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt, 1 tojás, 1 nagy tejföl, 5 dkg élesztő, 25 dkg margarin, só

kenéshez: tojás, reszelt sajt, magok

Elkészítés:


A lisztet kétfelé osztom:
30 dkg liszthez hozzágyúrok egy tojást, a szétmorzsolt élesztőt, sót és kb. a fél tejfölt.
A 20 dkg lisztet összegyúrom a margarinnal és a maradék tejföllel.

Az élesztő lapot alulra téve kinyújtom együtt a kettőt, félóránként háromszor hajtogatom.
Szaggatás után tojással megkenem és sajttal szórom. Forró sütőben légkeverésen sütöm.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Babi
Sajtos  kapros palacsinta
Sajtos kapros palacsinta

a tojásokat a cukorral és a sóval habosra verjük, majd hozzáadjuk a tejet és a kihűlt, olvasztott vajat. A lisztbe elkeverjük a sütőport, majd lassan hozzákeverjük a tojáshoz. Amik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
POGÁCSA TÚRÓS, FÜSTÖLT SAJTOS
POGÁCSA TÚRÓS, FÜSTÖLT SAJTOS

2 dl tejben és 2 ek cukorral egy élesztőt megfuttattam, hozzáadtam 1 kg liszt, 50 dkg margarin, 3 tojás, 2 ek só, egy 1/4 kg-os tehéntúró és 15 dkg reszelt füstölt sajt és egy kis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pogácsa - Túrós pogácsa
Pogácsa - Túrós pogácsa

1. A lisztet összekeverjük a túróval, tojással, sóval, vajjal, és hűtőben pihentetjük 2-3 órán át, letakarva. 2. Amikor eltelt az idő kivesszük, lisztezett deszkára borítjuk, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Batyu - Sonkás batyu
Batyu - Sonkás batyu

1. A vajat habzásig hevítjük, majd a finomra vágott hagymát és a sonkát megpirítjuk benne. 2. Sózzuk, borsozzuk, és finomra vágott petrezselymet adunk hozzá. 3. A vajastész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk