26 dkg ementáli sajt
30 dkg vaj / margarin
42 dkg liszt
300 g tejföl
1 tojás a kenéshez
só, köménymag, szezámmag, mák
A lisztet tálba teszem, a reszelő nagy lyukú oldalán belereszelem a fagyos vajat (vagy margarint), közben megszórom a liszttel, hogy ne ragadjon össze. Lereszelem a sajtot, majd a többi hozzávalóval összeállítom a tésztát, vigyázva, hogy kezem melegétől ne olvadjon meg. 1 cm vastagságúra nyújtom, tetejét felvert tojással megkenem és tetszés szerint sajttal, köménnyel, szezámmaggal, mákkal megszórom. Derelyevágóval csíkokra vágom, sütőpapírral bélelt tepsiben 200 fokos sütőben kb 20 perc alatt világosra sütöm. Állítólag sokáig eláll, bár nálunk csak a másnapot érte meg pár darab.
A leveles tésztát kinyújtjuk, nagyobb pogácsaszaggatóval kivágjuk a tésztát. A fele mennyiségre mustárt kenünk, vágott szalámit, megszórjuk grillfűszerrel vagy ízlés szerint fűsze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a tálba szitáltam,sóztam, borsoztam, közepébe morzsoltam az élesztőt, egy csipet cukrot. Pár perc múlva ment utánuk a zsír és a tojás is. Elkezdtem a tésztát összegyúrn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket egy tálba mérjük, elkeverjük benne a sót és elmorzsoljuk benne a krumplipürét. A tejfölt kicsit megmelegítjük, de ne legyen forró. Belemorzsoljuk az élesztőt, megszór...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát kinyújtjuk kb. 0,5 cm vastagra, vagy ha feltekertet vettünk, akkor kitekerjük. A bacon szalonnákat a leveles tésztára helyezzük szorosan, így körülbelül...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű