Családireceptkönyv.hu

Ropogós sajtos szál/Limara


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 10
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt,
- 2 tk. só,
- 20 dkg zsír (kacsa, liba, vagy sertés az mindegy),
- 1 tojás,
- kb. 3 ek. tejföl,
- 2 dkg élesztő,
tetejére:
- 1 tojás,
- 25-30 dkg reszelt sajt,

Elkészítés:


A késes robotgép táljába mértem a lisztet, a sót, az élesztőt és a zsírt. Összekevertettem. Kézzel egyszerűen csak el kell morzsolni.
Hozzáadtam a tojást és annyi tejfölt, amivel közepesen kemény tésztát kaptam. 10-15 percig hagytam pihenni, hogy jól nyújtható legyen.
A sütőt előmelegítettem 200 fokra.
Lisztezett deszkán kb. 2 mm vastag téglalappá nyújtottam a pihentetett tésztát. Egy felvert tojással lekentem, majd jó vastagon megszórtam reszelt sajttal. Kb. 25-30 dkg volt.
Egy pizzavágóval felcsíkoztam, sütőpapíros tepsire tettem és máris a forró sütőbe toltam. Kb. 15 perc kell neki, hogy a sajt szép pirosra süljön a tetején.

Trükkök, tippek, praktikák:


Vajjal is jó, de zsírral sokkal ropogósabb, omlósabb lesz, míg vajjal inkább puhább...
Ez csak éppen megemelkedik, úgy a jó!

Ropogós sajtos szál/Limara

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Szalalkális sajtos rúd
Szalalkális sajtos rúd

A száraz alapanyagokat elkeverjük. Ezután elmorzsoljuk benne a vajat, majd a két tojás sárgájával összegyúrjuk. A tejfölt fokozatosan adagoljuk hozzá, hogy jól formázható, nyújthat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsos tekercs
Húsos tekercs

A tésztához a túrót keverjük össze a tojásokkal, adjuk hozzá az ecettel elkevert szódabikarbónát, az olajat. Szitáljuk bele a lisztet, és a sóval együtt gyúrjuk össze. A húst keve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dorottya
Fetás-olívabogyós falatkák
Fetás-olívabogyós falatkák

A feta sajtot villával megtörjük, és hogy krémesebb legyen, kb. egy tk. tejföllel elkeverjük. Hozzáadjuk a karikákra vágott olívabogyót, póréhagymát (kb. egy 15 cm-es darabnyit), v...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Sajtos
Sajtos

Az élesztőt langyos tejben a cukor hozzáadásával megfuttatjuk. A hozzávalókból tésztát dagasztunk. Kétszer hajtogatjuk, minden hajtogatásnál megszórjuk 5-5 dkg durvára reszelt s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk