Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt,
- 2 tk. só,
- 20 dkg zsír (kacsa, liba, vagy sertés az mindegy),
- 1 tojás,
- kb. 3 ek. tejföl,
- 2 dkg élesztő,
tetejére:
- 1 tojás,
- 25-30 dkg reszelt sajt,
A késes robotgép táljába mértem a lisztet, a sót, az élesztőt és a zsírt. Összekevertettem. Kézzel egyszerűen csak el kell morzsolni.
Hozzáadtam a tojást és annyi tejfölt, amivel közepesen kemény tésztát kaptam. 10-15 percig hagytam pihenni, hogy jól nyújtható legyen.
A sütőt előmelegítettem 200 fokra.
Lisztezett deszkán kb. 2 mm vastag téglalappá nyújtottam a pihentetett tésztát. Egy felvert tojással lekentem, majd jó vastagon megszórtam reszelt sajttal. Kb. 25-30 dkg volt.
Egy pizzavágóval felcsíkoztam, sütőpapíros tepsire tettem és máris a forró sütőbe toltam. Kb. 15 perc kell neki, hogy a sajt szép pirosra süljön a tetején.
Vajjal is jó, de zsírral sokkal ropogósabb, omlósabb lesz, míg vajjal inkább puhább...
Ez csak éppen megemelkedik, úgy a jó!
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a csipet sót és miközben gyúrjuk, folyamatosan adagoljuk hozzá a langyos vízben elkevert és feloldott cukrot, timsót...
Elkészítési idő:21dkg lisztet összegyúrjuk 10dkg rámával 2,3. evő kanál tejföllel fél élesztő és só Pihentetjük és utána kinyújtjuk és szaggatjuk
Elkészítési idő:Egy tálba öntsük a lisztet keverjük el a sütőporral, majd gyors mozdulatokkal morzsolgassuk el a margarint. Adjuk hozzá a sót, a tejfölt és egy marék reszelt sajtot. Lazán gyúrjuk...
Elkészítési idő: 40 perc