40 dkg liszt
25 dkg sütőmargarin
2 dl tejföl
3 dkg élesztő
15 dkg reszelt sajt (a tésztába)
3 teáskanál só
A tetejére: 1 tojássárgája, reszelt sajt (ízlés szerint lehet sima vagy füstölt, esetleg keverve)
A hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell se dagasztani, se keleszteni. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük, és egy csipet sajtot teszünk rá. Forró sütőben (180 fok kb. 20-25 perc alatt) aranysárgára sütjük.
A tojásokat verjük habosra, öntsük hozzá tejfölt, a ketchupot, csorgassuk bele az olajat. Ízesítsük sóval, cukorral, pizafűszerrel, majd dolgozzuk bele a sütőporral elvegyített lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk. Lágy tésztát kapunk. Kizsírozott gáztepsibe kézzel ellapogatjuk. Tetejét késsel bevagdossuk. Előmelegített sütőben, középső sínen (alsó-felső sütés)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sós liszttel elmorzsolom a vajat (margarint), majd a többi hozzávalóval összeállítom a tésztát. Fóliába csomagolva megy a hűtőbe. Másnap ujjnyi vastagra nyújtom, lekenem tojássa...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz