menu

Családireceptkönyv.hu

Túrós, sajtos, zabpelyhes, igazi omlós pogácsa


Írta:

Elk. idő: 70 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg túró
15 dkg reszelt sajt
2 tojás
3 evőkanál zabpehely
3 evőkanál zabpehelyliszt
1 kávéskanál só
bors



Elkészítés:


A túrót egy villával kicsit nyomkodjuk meg, majd keverjükd hozzá a felaprított zabpelyhet, a zablisztet, a tojást. Ízlés szerint fűszerezhetjük sóval, borssal, ezután jól gyúrjuk össze. Ha nagyon ragacsosnak véljük, adjunk még hozzá kevés zablisztet. A masszát helyezzük legalább fél órára a hűtőbe.

Egy nagyobb tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és rakjunk rá kicsi tésztahalmokat. Ha laposabb tallérokat szeretnénk, egy kicsit nyomkodjuk meg őket. Nagylyukú reszelőn lereszt sajttal szórjuk meg a tészta tetejét, ne sajnáljuk. Tegyük előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 15- 20 perc alatt süssük készre a tallérokat.



Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sós-Sajtos,  túrós rúd
Sós-Sajtos, túrós rúd

A hozzávalókat összegyúrjuk, hűtőben 1 órát állni hagyjuk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal. Derelyevágóval rudakat vágu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rúd - Sajtos rúd
Rúd - Sajtos rúd

1. Összegyúrjuk és hűtőbe tesszük éjszakára. Másnap kinyújtjuk, kb. fél centisre, lekenjük tojással, szórunk még rá sajtot (én kb 5 dkg trappistát), derelyevágóval felvágjuk és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Juhtúrós-rokfortos pogácsa
Juhtúrós-rokfortos pogácsa

A tejfölbe belemorzsoljuk az élesztőt, belekeverjük a tojássárgákat, a sót, a juhtúrót és a rokfortot. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, belegyúrjuk a tejfölös keveréket és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pizzás kifli
Pizzás kifli

A 7 dkg élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. (kb. a tej felében) A maradék tejhez hozzáadjuk a 2 dl olajat a sót és langyosra melegítjük. Kis adagonként hozzáadjuk a liszthez és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk