25 dkg túró
15 dkg reszelt sajt
2 tojás
3 evőkanál zabpehely
3 evőkanál zabpehelyliszt
1 kávéskanál só
bors
A túrót egy villával kicsit nyomkodjuk meg, majd keverjükd hozzá a felaprított zabpelyhet, a zablisztet, a tojást. Ízlés szerint fűszerezhetjük sóval, borssal, ezután jól gyúrjuk össze. Ha nagyon ragacsosnak véljük, adjunk még hozzá kevés zablisztet. A masszát helyezzük legalább fél órára a hűtőbe.
Egy nagyobb tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és rakjunk rá kicsi tésztahalmokat. Ha laposabb tallérokat szeretnénk, egy kicsit nyomkodjuk meg őket. Nagylyukú reszelőn lereszt sajttal szórjuk meg a tészta tetejét, ne sajnáljuk. Tegyük előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 15- 20 perc alatt süssük készre a tallérokat.
A lila hagymát felkockáztam, és kevés libazsíron megfuttattam, majd félretettem hűlni. Az élesztőt a langyos tejjel és a kevés cukorral hagytam felfutni. A lisztet a zsírral öss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűsós liszttel elmorzsolom a vajat (margarint), majd a többi hozzávalóval összeállítom a tésztát. Fóliába csomagolva megy a hűtőbe. Másnap ujjnyi vastagra nyújtom, lekenem tojással...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA feta sajtot villával megtörjük, és hogy krémesebb legyen, kb. egy tk. tejföllel elkeverjük. Hozzáadjuk a karikákra vágott olívabogyót, póréhagymát (kb. egy 15 cm-es darabnyit), v...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA tejfölben az élesztőt kikavarjuk, hozzáadunk 3 evőkanál sót. Először 25 dkg liszttel összegyúrjuk, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy jó könnyű tésztát kapjunk. (kb. összesen 8...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű