-30 dkg finomliszt
-22 dkg margarin
-5 dkg sertészsír
-2.5 dkg élesztő
-1 db tojássárga
-1.5 tk. só
-0.5 dl tej
-0.5 tk cukor
A cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt.
Összegyúrjuk a hozzávalókat.
Nyújtjuk,szaggatjuk. Tojással kenjük. Megszórjuk köménymaggal vagy sajttal.
200 C-on sütjük.
Nem kell keleszteni!
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk gyors mozdulatokkal. Ezután egy sütőpapíron kb. 4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd hidegre tesszük kb....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat, lisztet, a főtt, áttört burgonyát és a reszelt sajtot összegyúrjuk. Kisujjnyi vastagra kinyújtjuk. 5-6 cm-es rudacskákra vágjuk. A tetejüket lekenjük 1 felvert tojássárgáj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyosítsd meg a tejet, dobd bele a cukrot, morzsold bele az élesztőt. Várj körülbelül tíz percig, amíg jól felfut. Ha a többszörösére nő, a teteje pedig habos lesz, öntsd a lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEste összegyúrni. Éjszakára hűtőbe tenni.1 cm vékonyra nyújtani.Szaggatni,tojással lekenni.Magokkal szórni. 180-200 fok kb.25-30 perc
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz