65 dkg liszt
10 dkg zsír
15 dkg kolbász
1 kk örölt bors
4 kk só
3,5 dkg élesztő
cc. 2 dl víz
1 tojás ! 1 a kenéshez
Az élesztőt megfuttatom vízben. Közbena lisztet, a sót, borsot, kolbászt összekeverem, majd hozzáadom a felfutott élesztőt és a tojást. Vizzel közepes keménységű tésztát gyúrok.
Pihentetem, majd kinyújom, szaggatom, tepsire teszem, tojással lekenem. Kicsit pihentetem és 220 fokos sütőben 15 percig sütöm.
A sós liszttel elmorzsolom a vajat (margarint), majd a többi hozzávalóval összeállítom a tésztát. Fóliába csomagolva megy a hűtőbe. Másnap ujjnyi vastagra nyújtom, lekenem tojássa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyos, cukros tejben futassuk fel az élesztőt. A felfutott élesztőből és a tészta többi hozzávalójából gyúrjunk tésztát. Osszuk két részre, formáljunk belőle golyókat, takarjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. 2. A lisztet a margarinnal és a KNORR Marhahúsleves ízesítővel elkeverjük, majd hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzáva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is készítsük el a vajas tömeget. A felkockázott vaj 80%-át, valamint a liszt 20%-át tegyük konyhai robotgépbe (ha ez nem áll rendelkezésünkre, akkor kézzel kell dolgoznunk)...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű