menu

Családireceptkönyv.hu

Kolbászos pogácsa


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


65 dkg liszt
10 dkg zsír
15 dkg kolbász
1 kk örölt bors
4 kk só
3,5 dkg élesztő
cc. 2 dl víz
1 tojás ! 1 a kenéshez

Elkészítés:


Az élesztőt megfuttatom vízben. Közbena lisztet, a sót, borsot, kolbászt összekeverem, majd hozzáadom a felfutott élesztőt és a tojást. Vizzel közepes keménységű tésztát gyúrok.
Pihentetem, majd kinyújom, szaggatom, tepsire teszem, tojással lekenem. Kicsit pihentetem és 220 fokos sütőben 15 percig sütöm.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sós rudak, Limara
Sós rudak, Limara

A sós liszttel elmorzsolom a vajat (margarint), majd a többi hozzávalóval összeállítom a tésztát. Fóliába csomagolva megy a hűtőbe. Másnap ujjnyi vastagra nyújtom, lekenem tojássa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Virslis falatkák
Virslis falatkák

Langyos, cukros tejben futassuk fel az élesztőt. A felfutott élesztőből és a tészta többi hozzávalójából gyúrjunk tésztát. Osszuk két részre, formáljunk belőle golyókat, takarjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pogácsa - Aranyló tejfölös pogácsa
Pogácsa - Aranyló tejfölös pogácsa

1. Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. 2. A lisztet a margarinnal és a KNORR Marhahúsleves ízesítővel elkeverjük, majd hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzáva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Sajtos masni
Sajtos masni

Először is készítsük el a vajas tömeget. A felkockázott vaj 80%-át, valamint a liszt 20%-át tegyük konyhai robotgépbe (ha ez nem áll rendelkezésünkre, akkor kézzel kell dolgoznunk)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk