65 dkg liszt
10 dkg zsír
15 dkg kolbász
1 kk örölt bors
4 kk só
3,5 dkg élesztő
cc. 2 dl víz
1 tojás ! 1 a kenéshez
Az élesztőt megfuttatom vízben. Közbena lisztet, a sót, borsot, kolbászt összekeverem, majd hozzáadom a felfutott élesztőt és a tojást. Vizzel közepes keménységű tésztát gyúrok.
Pihentetem, majd kinyújom, szaggatom, tepsire teszem, tojással lekenem. Kicsit pihentetem és 220 fokos sütőben 15 percig sütöm.
A lisztet a margarinnal és a sóval elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejfölt, és jól kidolgozva másnapig állni hagyjuk. Vékonyra (kb. 3-4 mm) kisodorjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, összetörjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Elmorzsoljuk a hideg zsírt és vajat a liszttel, az élesztőt kis cukros tejjel felfuttatjuk. E...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almaecetet/citromlevet, sót és a vizet egy tálba mértem, hozzáadtam a liszteket és kézzel összegyúrtam az egészet. 10 percig állni hagytam a tésztát, majd kevés kenyérlisztte...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukorral a langyos tejben felfuttatjuk. A sót elkeverjük a liszttel, majd beleöntjük az olajat és az élesztős tejet. Jól kidolgozzuk a tésztát, majd 40 percig keleszt...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes