80dkg liszt, 2.5tk.só, 1tk.cukor, 4dkg élesztő, (csak belemorzsolni) 2db kisebb tojás, 4dl tejföl és 30dkg reszelt sajt (most füstölt és trappista vegyesen).
Fentieket összegyúrni, majd hűtőbe téve 1-2 órát pihentetni. 3x kinyújtani és 25dkg hideg vajat (3 részre elosztva) ráreszelni, hajtogatni.
Minden hajtogatás után, -hűtőben, fél órát pihentetni.
Ezután, ujjnyi vastagra kinyújtva, késsel bevagdosni, egész tojással lekenni, reszelt sajttal megszórni és kicsi pogácsaszaggatóval kiszúrni."
Összedagasztani, pihentetni (nekem egész éjszaka kelt) Kör alakúra nyújtottam, 12 részre vágtam, megkentem olvasztott vajjal, megszórtam reszelt sajttal, feltekertem, fél órát pih...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a tölteléket. Egy lábasban kevés olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott fokhagymát, beletesszük a spenótot, megfonnyasztjuk, majd szobahőmérsékletűre h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztalapot kiolvasztjuk. A sonkát kis kockákra vágjuk, az újhagymát vékonyan felkarikázzuk. Az olajt felhevítjük és megpirítjuk rajta a sonkát, hozzáadjuk a hagymát, és további...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt bele morzsoljuk a cukros langyos tejben, hagyjuk. felfutni addig kimérjük a többi hozzávalót. Egy tálba beleöntjük a ki mért lisztet, margarint, tejfölt, sót, tojást...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű