80dkg liszt, 2.5tk.só, 1tk.cukor, 4dkg élesztő, (csak belemorzsolni) 2db kisebb tojás, 4dl tejföl és 30dkg reszelt sajt (most füstölt és trappista vegyesen).
Fentieket összegyúrni, majd hűtőbe téve 1-2 órát pihentetni. 3x kinyújtani és 25dkg hideg vajat (3 részre elosztva) ráreszelni, hajtogatni.
Minden hajtogatás után, -hűtőben, fél órát pihentetni.
Ezután, ujjnyi vastagra kinyújtva, késsel bevagdosni, egész tojással lekenni, reszelt sajttal megszórni és kicsi pogácsaszaggatóval kiszúrni."
kavedaraloban darabosra orlok lenmagot, makot, szezammagot, napraforgomagot, barmit ami van otthon. Hozzaadok durvara vagott diot. Kb. 30 dkg maghoz 2-3 tojast teszek, himalaja sot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKihatjuk a hűtőből kivett leveles tésztát (egy szelet bacon pont olyan hosszú, mint a tésztánk). Vágjuk el a tésztát kb. 8-10 db-ra, használjunk egy szelet bacont mércének, és...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a margarint és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a tejfölt és a tojást, majd gyors mozdulato...
Elkészítési idő: 90 Nehézség: Közepes50 dkg lisztet átszitálunk és elkeverünk 1 csomag sütőporral és 3 dkg sóval. Hozzágyúrunk 50 dkg sovány áttört túrót és 50 dkg margarint. Összedolgozzuk alaposan és 5 percig pihent...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű