50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
1 teáskanál cukor
1 tojássárgája
1 dl tejföl
2 evőkanál olaj
csipetnyi só
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet, a tojássárgáját és a tejfölt egy tálba tesszük, majd ráöntjük az élesztős tejet, és a maradék tejet, sózzuk és jól meggyúrjuk a tésztát. Letakarjuk és egy órán át kelesztjük. Majd kis darabokat szakítunk a tésztából, a kezünkkel lángost formálunk belőle, de ha szeretnénk ki is nyújthatjuk és bő forró olajban kisütjük. Amikor elkészült, fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal kínáljuk.
A tészta kényelmesen összeállítható előző nap, hűtőben tárolható, így bármikor, gyorsan friss, meleg pogácsával kínálhatjuk a vendégeket. A langyos cukros tejben 10 perc alatt megf...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben. A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele reszelt sajtot, a tejfölt, sót, végül a felf...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos tejben a cukor hozzáadásával megfuttatjuk. A hozzávalókból tésztát dagasztunk. Kétszer hajtogatjuk, minden hajtogatásnál megszórjuk 5-5 dkg durvára reszelt s...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt egy pici cukorral, egy kis tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a zsiradékot, a sót, a tojást, a kefirt, és a felfuttatott élesztőt. Jól összegyúrjuk, majd félr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű