Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csirkenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


400 gramm csirkemellfilé
3 tojás
180 gramm teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
2 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
10ml olivaolaj
1 zacskó szárított élesztő
100g zsírszegény túró
20g reszelt sajt
curry, bazsalikom, petrezselyem, bors, só

Elkészítés:


Vágd apróra a mellfilét. Szeleteld fel a hagymát, a fokhagymát, majd keverd össze a csirkével. Locsold meg az olivaolajjal.

Keverd hozzá a fűszereket, a curryt kivéve. Hagyd állni picit (kb amíg össze nem kevered a többi hozzávalót).

Keverd össze a tojást, a lisztet, az élesztőt, és a curry port. Ez utóbbival óvatosan bánj, mert intenzív íze van! Add hozzá a túrót és a sajtot is, majd keverd össze az egészet a befűszerezett csirkével.

Tedd a masszát egy szilikonos sütőformába. 180 fokos előmelegített sütőben kb 40 perc alatt készre sül!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
TÚRÓS BUREK
TÚRÓS BUREK

Elkészítés: 1. A túrót áttörjük, hozzákeverjük a tejfölt vagy joghurtot, az ásványvizet, a tojást, a sót, és kikeverjük. 2. Kiolajozunk egy magasabb falú tepsit. Az aljára 3-4 r...

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Sajtos rúd – nagyon finom
Sajtos rúd – nagyon finom

A lisztet elkevertem a sütőporral, gyúródeszkára szitáltam, majd hozzáadtam a sót. Elmorzsoltam benne a margarint, majd a vízzel elkevert ecettel együtt egynemű tésztává állította...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sonkás rétegelt stangli
Sonkás rétegelt stangli

Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, a lisztben elkeverjük a sót és összemorzsoljuk a margarinnal és a joghurttal, majd további kevés tej hozzáadásával az anyagokat alaposan össz...

Elkészítési idő: 100 min
Nehézség: Könnyű
share
Tekercs - Kolbászos tekercs
Tekercs - Kolbászos tekercs

1. A zsírt, a lisztet és a tejet pépesre főzzük, majd kis hűlés után belekavarjuk a tojások sárgáját és a tojás felvert habját. 2. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 3. Kivaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk