Családireceptkönyv.hu

Csirkenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


400 gramm csirkemellfilé
3 tojás
180 gramm teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
2 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
10ml olivaolaj
1 zacskó szárított élesztő
100g zsírszegény túró
20g reszelt sajt
curry, bazsalikom, petrezselyem, bors, só

Elkészítés:


Vágd apróra a mellfilét. Szeleteld fel a hagymát, a fokhagymát, majd keverd össze a csirkével. Locsold meg az olivaolajjal.

Keverd hozzá a fűszereket, a curryt kivéve. Hagyd állni picit (kb amíg össze nem kevered a többi hozzávalót).

Keverd össze a tojást, a lisztet, az élesztőt, és a curry port. Ez utóbbival óvatosan bánj, mert intenzív íze van! Add hozzá a túrót és a sajtot is, majd keverd össze az egészet a befűszerezett csirkével.

Tedd a masszát egy szilikonos sütőformába. 180 fokos előmelegített sütőben kb 40 perc alatt készre sül!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ropogós kis mini sajtos bagettek
Ropogós kis mini sajtos bagettek

Ez az egyszerűbb recept. Aki használ öregtésztát, annak természetesen azzal ajánlom ezt a péksüteményt is. 20-25 dkg öregtészta kell hozzá, de az élesztőt így csökkenteni kell 1-1,...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kata
Pihe-puha pogácsa -Sajtos pogácsa
Pihe-puha pogácsa -Sajtos pogácsa

A lisztet egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a tojásokat. A margarint és a tejfölt a mikróban szobahőmérsékletűre melegítjük, és a tejfölbe belekeverjük az élesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar OMLÓS SONKÁS KIFLI
OMLÓS SONKÁS KIFLI

A vajat és a lisztet jól elmorzsoljuk. Hozzáadunk 1 tojássárgáját, kevés tejfölt, megsózzuk, és összegyúrjuk. Letakarva egy órát hűvös helyen pihentetjük. A ledarált sonkát tejföll...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
Sajtos perec
Sajtos perec

A hozzávalókat gyúrjuk össze annyi tejföllel, hogy nyújtható, de ne túl lágy tésztát kapjunk. A tésztát nyújtsuk vékonyra ( kb. 4 – 5 mm, mivel sülés közben egy kicsit emelkedni fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk