50 dkg liszt
25 dkg savanyú káposzta
5 dkg puha vaj
1,5 dl natúr joghurt vagy tejföl
1 tojás
2 dl langyos tej
2,5 dkg friss élesztő
1 kávéskanál cukor
1-2 csipetnyi só
A tetejére
1 tojás
köménymag (nekem elfogyott), reszelt sajtot szórtam a tetejére
A langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, amíg vastag, halványbarna hab képződik a folyadék tetején. Apróra vágjuk a káposztát, amelyből előzőleg kinyomkodtuk a levet. Tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a vajat, a tojást, a joghurtot, a káposztát, az élesztős tejet és a káposzta sósságától függő mennyiségű sót, majd 5-6 percig keverjük robotgép dagasztóspiráljával. Nagyon lágy tésztát kapunk, amelyet letakarunk, és legalább fél órán át meleg helyen kelesztünk.
A megkelt tésztát alaposan belisztezett deszkára borítjuk. Kézzel ujjnyi vastagra lapítgatjuk, majd minél nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a pogácsákat, megkenjük őket fölvert tojással, megszórjuk (köménymaggal) reszelt sajttal és 200 fokra melegített sütőben kb. 15-20 perc alatt arany-barnára sütj
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, hogy egynemű tésztát kapjunk. Lisztezett felületen a tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kisebb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk ( én felesp...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűVerd fel a tojásokat egy villával vagy habverővel, majd gyúrd össze őket az összes többi hozzávalóval. Közben melegítsd elő a sütőt 160 fokra, légkeverés funkcióra. A tésztát két...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat és a sárgáját elkeverjük egy tálban és hozzá tesszük az aprított petrezselymet, reszelt fokhagymát,és megsózzuk. Belekeverjük a spagettit amit kb 10 cm-es darabokban k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• A lisztben elmorzsoljuk a margarint és a zsírt (én zsírt használtam). • A tejben 2 mokkacukor hozzáadásával az élesztőt megfuttatjuk. • Összedolgozzuk a zsiradékos lisztet, fut...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű