50 dkg liszt
25 dkg savanyú káposzta
5 dkg puha vaj
1,5 dl natúr joghurt vagy tejföl
1 tojás
2 dl langyos tej
2,5 dkg friss élesztő
1 kávéskanál cukor
1-2 csipetnyi só
A tetejére
1 tojás
köménymag (nekem elfogyott), reszelt sajtot szórtam a tetejére
A langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, amíg vastag, halványbarna hab képződik a folyadék tetején. Apróra vágjuk a káposztát, amelyből előzőleg kinyomkodtuk a levet. Tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a vajat, a tojást, a joghurtot, a káposztát, az élesztős tejet és a káposzta sósságától függő mennyiségű sót, majd 5-6 percig keverjük robotgép dagasztóspiráljával. Nagyon lágy tésztát kapunk, amelyet letakarunk, és legalább fél órán át meleg helyen kelesztünk.
A megkelt tésztát alaposan belisztezett deszkára borítjuk. Kézzel ujjnyi vastagra lapítgatjuk, majd minél nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a pogácsákat, megkenjük őket fölvert tojással, megszórjuk (köménymaggal) reszelt sajttal és 200 fokra melegített sütőben kb. 15-20 perc alatt arany-barnára sütj
A tejet langyosítsd meg, rakd bele a cukrot, majd az élesztőt. Várj 10 percig, amíg jól megnő a térfogata. A lisztet öntsd egy tálba, üsd hozzá a tojásokat, öntsd hozzá az olajat,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszttel és az olajjal puhára gyúrjuk . 1 órát hagyjuk kelni. 4 cipóra osztjuk és téglalap alakúra nyújtjuk. Elkészítjük a...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA kefirbe belekeverjük a cukrot, sót, szódabikarbonát és összedolgozzuk a liszttel és a reszelt sajttal. Kicsit ragacsos tésztát kapunk, lisztezve nyújtsuk ki nem túl vékonyra Ha n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát megpucoljuk, apróra kockázzuk. A húst összekeverjük az enyhén felvert tojásfehérjével, a hagymával, a paradicsompürével és a reszelt sajttal, közben ízesítjük petrez...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű