menu

Családireceptkönyv.hu

Füstölt sajtos pogácsa (Andi receptje)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA
40 dkg liszt,
25 dkg margarin,
2 dl tejföl,
3 dkg élesztő,
15 dkg reszelt füstölt sajt ,
2 teáskanál só
♥ TETEJÉRE:
2 tojássárgája
reszelt sajt (nem füstölt)

Elkészítés:


a hozzávalókat gyúrjuk össze, az élesztőt is csak simán morzsoljuk bele, dolgozzuk könnyű tésztává. Nem kell keleszteni, azonnal dolgozhatunk vele. Ujjnyi vastagságúra nyújtsuk ki, és tetszés szerinti pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. 5 cm-es szaggatóval kb. 45 db lesz belőle. Sütőpapíros tepsire helyezzük a pogácsákat, kenjük le tojássárgájával, szórjuk meg valamilyen sima sajttal ( füstölt sajtot ne tegyünk a tetejére, mert az megég ) Előmelegített sütőben, közepes hőfokon süssük arany színűre a pogácsákat.

Füstölt sajtos pogácsa (Andi receptje)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dóri
Sajtos-kolbászos csavart rudak
Sajtos-kolbászos csavart rudak

Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és összegy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tepertős pogácsa egyszerűen
Tepertős pogácsa egyszerűen

A tejet meglangyosítjuk, az élesztőt elmorzsoljuk a cukorral, hozzáadunk egy evőkanál lisztet és a tejet. Jól összekeverjük, és kelesztjük. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töpörtyűs keksz (paleo)
Töpörtyűs keksz (paleo)

A keksz valamennyi hozzávalóját összekeverjük. Két sütőpapír közé téve a masszát 35 x 40 centis téglalappá nyújtjuk. A felső papírt eltávolítjuk. A másik sütőpapíron tetszőleges al...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Káposztás hasé
Káposztás hasé

A káposztát apróra vágjuk, besózzuk, majd egy félórai állás után ki-csavarjuk. Olajon dinsztelni kezdjük. Ízesítjük cukorral, borssal, sóval. Lehetőleg minnél több vizet párologtas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk