Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Füstölt sajtos pogácsa (Andi receptje)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA
40 dkg liszt,
25 dkg margarin,
2 dl tejföl,
3 dkg élesztő,
15 dkg reszelt füstölt sajt ,
2 teáskanál só
♥ TETEJÉRE:
2 tojássárgája
reszelt sajt (nem füstölt)

Elkészítés:


a hozzávalókat gyúrjuk össze, az élesztőt is csak simán morzsoljuk bele, dolgozzuk könnyű tésztává. Nem kell keleszteni, azonnal dolgozhatunk vele. Ujjnyi vastagságúra nyújtsuk ki, és tetszés szerinti pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. 5 cm-es szaggatóval kb. 45 db lesz belőle. Sütőpapíros tepsire helyezzük a pogácsákat, kenjük le tojássárgájával, szórjuk meg valamilyen sima sajttal ( füstölt sajtot ne tegyünk a tetejére, mert az megég ) Előmelegített sütőben, közepes hőfokon süssük arany színűre a pogácsákat.

Füstölt sajtos pogácsa (Andi receptje)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pogácsa (csicseriborsós liszt)
Pogácsa (csicseriborsós liszt)

A hozzávalókat egy tálba mértem...elmorzsoltam...majd hozzámértem még 100 gr 20 %-os tejfölt, amivel összegyúrtam. Egy nagyon jó állagú, könnyen nyújtható, nem ragadós tésztát kapt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Erika
30 perces sajtos rúd
30 perces sajtos rúd

A 30 perces sajtos rúd elkészítéséhez a lisztet, a sütőport, a vajat, a tejfölt és a sót egy tálban összekeverjük. Összegyúrjuk, majd kinyújtjuk 1 cm vastagra. A tészta te...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós pogácsa
Túrós pogácsa

Az alapanyagokat jól összedolgozzuk. Kb. egy órán át pihentetjük (előző nap is elkészíthetjük, hűtőszekrényben állni hagyjuk). Egyforma nagyságúakra szaggatjuk, majd előmelegített...

Elkészítési idő: 2 főre
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Virslis margaréta
Virslis margaréta

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, olajat, és alaposan kidagasztjuk. 1 óra alatt meleg helyen duplájára keleszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk