Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
1,5 dl tejföl
1 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
2 tojás sárgája
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzákeverjük a tejfölt, a tojások sárgáját és a sót is. Beledolgozzuk az élesztős tejet és jól összegyúrjuk. Majd letakarjuk és egy órán át pihentetjük a tésztát. Ha megkelt, lisztezett felületen kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét átkenhetjük a megmaradt tojásfehérjékkel, vagy olajjal. 180 fokos sütőben nagyjából 35 perc alatt megsütjük.
A pogácsa tésztája így nagyon kellemes állagú és ízű lesz! Hamar elkészül és jól variálható, a tetejére ízlés szerint sajtot, szezámmagot is szórhatunk!
A lisztet és a sót elkeverem, majd elmorzsolom a margarinnal, végül belegyúrom a túrót, és legalább 1 órára hűtőbe teszem, de az a legjobb, ha előző este gyúrom össze, és egy éjsza...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elkeverjük az élesztőt, a cukrot és a sót, majd elmorzsoljuk benne a margarint, végül pedig hozzáadjuk a meglangyosított aludttejjel összekevert tojásokat. A tésztát gyo...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KözepesA tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt. A burgonyát kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. A lisztet egy nagyobb keverőtálba öntjük, megsózzuk, és elm...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztbe öntjük a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a többi belevalót és alaposan összegyúrjuk. Kinyújtjuk a tésztát, majd össz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű