Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
1,5 dl tejföl
1 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
2 tojás sárgája
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzákeverjük a tejfölt, a tojások sárgáját és a sót is. Beledolgozzuk az élesztős tejet és jól összegyúrjuk. Majd letakarjuk és egy órán át pihentetjük a tésztát. Ha megkelt, lisztezett felületen kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét átkenhetjük a megmaradt tojásfehérjékkel, vagy olajjal. 180 fokos sütőben nagyjából 35 perc alatt megsütjük.
A pogácsa tésztája így nagyon kellemes állagú és ízű lesz! Hamar elkészül és jól variálható, a tetejére ízlés szerint sajtot, szezámmagot is szórhatunk!
A tejet a cukorral megmelegítjük langyosra, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet, a sót, az olajat és a kefírt tálba tesszük, és összegyúrjuk az élesztős tejjel. Az össze...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt a tejben felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Duplájára kelesztjük, kis golyókat formálunk belőle, majd hosszú rudakat sodrunk belőle. Ezeket perec...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrom, 1 éjszaka pihentetem hűtőbe. Másnap kisodrom nem vékonyra. Tojássárgájával megkenem, sajttal megszórom a rudakra vágott tésztát, és 200 fokon szép pir...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és egy éjszakára a hűtőben pihentetjük. 2. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, tojással megkenjük, sajttal megszórjuk és h...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz