2 tojás
1 bögre liszt
kapor
2 bögre tej
1 tasak sütőpor
150 g sajt
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
1 teáskanál olaj
50 g vaj
1 gerezd fokhagyma
A kaprot mosd meg és vágd apróra. A tojásokat tedd egy tálba, sózd meg és robotgéppel verd fel, tedd bele a cukrot és verd tovább. Add hozzá a tejet és a már kihűtött olvasztott vajat. A lisztbe keverd bele a sütőport és kavard hozzá lassan. Amikor tészta állagú, tedd bele a reszelt sajtot, a kaprot és a zúzott fokhagymát. Egy forró serpenyőbe tégy egy kevés olajat é süsd ki a palacsintákat a megszokott módon. Tejföllel és reszelt sajttal kínáljuk. Ha szeretnéd megtöltheted sajtkrémmel, vagy májkrémmel, tetszés szerint.
A töltelékhez a padlizsánt egészen apróra kockázzuk. A hagymát finomra reszeljük, a fokhagymát fokhagymanyomón átpréseljük. A paradicsomokat fél percre forró vízbe mártjuk, héjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összeállítjuk egy kelesztőtálban és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a megfelelő mennyiségű tésztát kinyújtjuk, kiszaggatjuk és olajban kisütjük. Sajttal, tejföl...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűAz összes összetevőt egy tálba tesszük, és egyneműre gyúrjuk a tésztát. Ne tévesszen meg minket, ha a tészta nagyon kemény. Ilyennek kell lennie. Akár kivehetjük az asztalra is a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKelttésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálban.1 részt kiemelsz, kézzel még elfelezzük, kinyújtjuk pizza formára és méretre, mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a mo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű