2,5 dl tej
8 dkg vaj
16 dkg liszt
12 dkg reszelt sajt
3 + 1 tojás
só
A felmelegített tejben felolvasztjuk a vajat, majd beleszórjuk a lisztet és addig főzzük, amíg a massza el nem válik az edény falától. Megvárjuk, míg kihül és egyesével hozzákeverjük a 3 tojást, valamint a reszelt sajtot. diónyi gombócokat formázunk belőle, a etejét megkenjük atojással és 200 fokos sütőben aranysárgára sütjük
1 es tészta Jó vékonyra nyújtani,a tetejét tojással megkenni. 180 fok, 15-20 perc 2 -es tészta Ősszeállítottam. Hűtőben pihentettem 2órát, majd 0,5cm vékonyra nyújtva, kiszúr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A lisztet a sóval,sütőporral elkeverem,a margarinnal,tojássárgákkal elmorzsolom. Az élesztőt 1 dl tejben,pici cukorral felfuttatom és a többi anyagokkal jól begyúrom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes összetevőt egy tálba tesszük, és egyneműre gyúrjuk a tésztát. Ne tévesszen meg minket, ha a tészta nagyon kemény. Ilyennek kell lennie. Akár kivehetjük az asztalra is a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zabpehelyhez hozzáadjuk a lisztet, sütőport, sót, borsot és a nagy lyukú reszelőn lereszelt sajtot (füstölt sajttal karakteresebb az íze). Az egészet jól összekeverjük, majd jöhe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű