2,5 dl tej
8 dkg vaj
16 dkg liszt
12 dkg reszelt sajt
3 + 1 tojás
só
A felmelegített tejben felolvasztjuk a vajat, majd beleszórjuk a lisztet és addig főzzük, amíg a massza el nem válik az edény falától. Megvárjuk, míg kihül és egyesével hozzákeverjük a 3 tojást, valamint a reszelt sajtot. diónyi gombócokat formázunk belőle, a etejét megkenjük atojással és 200 fokos sütőben aranysárgára sütjük
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Kb. fél cm vastagra kinyújtjuk és perec szaggatóval szaggatjuk, zsírozott tepsibe tesszük.Tojássárgájával...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Mindezt jól összegyúrni, és kis (mogyorónyi) gombócokat formálni. 2. A tallérsütőt jól felforrósítani a gázon, és nagy lángon 4-esével kisütni. 3. Közben meg kell fordíta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMérjük ki a tészta hozzávalóit. Az élesztőt keverjük el a langyos porcukros tejben, a tetejére szórjunk egy evőkanál lisztet, és 10 perc alatt futtassuk fel. A lisztet szitáljuk...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA reszelt sajtból, margarinból, lisztből, sóból és tejfölből tésztát gyúrunk. Lisztezett felületen kinyújtjuk és derelyevágóval rudakra vágjuk. Megkenjük tojással és reszelt sajtot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű