45 dkg liszt,
1 margarin,
2 dl tejföl,
1/2 csomag sütőpor,
25 dkg reszelt sajt /trappista vagy óvári /
1 kávéskanál só,
1 tojás a tészta kenéséhez
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval, bele morzsoljuk a margarint, majd alaposan összegyúrjuk a sajttal és a tejföllel. / a sajtból kb.3 dkg-ot kihagyhatunk a teteje beszórásához, vagy aki szereti köménymagot is szórhat rá
Fóliába tekerjük és 1 órára a hűtőbe tesszük. A hűtőből kivéve kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk, derelye vágóval kb. 1 cm széles 6-7 cm hosszú csíkokra vágjuk. Tetejét megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a maradék sajttal, esetleg köménymaggal, és egyenként margarinnal átkent sütőlemezre rendezzük. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt szép rózsaszínre sütjük.
Túlságosan ne szárítsuk ki, de ha véletlenül úgy adódik is kitűnő rágcsálni valót kapunk.
Lereszelni mindent, tojást, lisztet hozzáadni, ízesíteni, 15percig állni hagyni, pici kókuszolajban kisütni ropogósra.
Elkészítési idő: 35p Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt 1 kanál cukorral és a sóval. A tésztát összegyúrjuk, majd a tetejét 5 dkg vajjal megkenjük, Utána 3-szor h...
Elkészítési idő: félóra Nehézség: KönnyűHozzávalókat összegyúrjuk, kisgolyókat formázunk és tallérsütőbe sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA Ráma és a só kivételével a hozzávalókból rugalmas kelt tésztát készítünk. (Só nem kell bele) A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osztjuk. 2 tányér nagyságú kerek lapot nyújtunk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű