- 50 dkg liszt,
- 25 dkg margarin,
- púpos kávés kanál só,
- 2 dkg szalakáli,
- 25 dkg trapista finomra reszelve,
- 1 tejföl,
- 1 dl tej,
- 1 tojás
A lisztet egy tálba mérjük, majd elkeverjük benne a sütőport és a sót.
Hozzáadjuk a margarint, a tejfölt, egy marék reszelt sajtot.
Jól összedolgozzuk.
Folpackba csomagolva pár órára a hűtőbe rakjuk, de még jobb, ha egy egész éjszakát pihen.
Lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagra elnyújtjuk.
Egy perecformával kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
A sütőt előmelegítjük.
A pereceket lekenjük egy egész, felvert tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokon 13 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Tésztát bedagasztjuk, kelesztjük, elnyújtjuk, kb. 2 újnyi cszéles síkokít vágunk belőle ruddá formázzuk,tepsibe rakjuk, meg lehet szórni egész köménnyel,újra kelesztjük,sütjük. Elk...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk a többi hozzávalóval együtt. Alaposan kidagasztjuk, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Amí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálba mérem,jól összegyúrom. 2 mm vastagságúra kinyújtom a tésztát. Körbevágom a tészta széleit, hogy szép formás rudakat kapjak. Derelyevágóval feldara...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítom, beleteszem a cukrot és belemorzsolom az élesztőt, félreteszem. Egy nagyobb tálba szitálom a lisztet, elkeverem a sóval és elmorzsolom a vajjal. Hozzáadom a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz