- 50 dkg liszt,
- 25 dkg margarin,
- púpos kávés kanál só,
- 2 dkg szalakáli,
- 25 dkg trapista finomra reszelve,
- 1 tejföl,
- 1 dl tej,
- 1 tojás
A lisztet egy tálba mérjük, majd elkeverjük benne a sütőport és a sót.
Hozzáadjuk a margarint, a tejfölt, egy marék reszelt sajtot.
Jól összedolgozzuk.
Folpackba csomagolva pár órára a hűtőbe rakjuk, de még jobb, ha egy egész éjszakát pihen.
Lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagra elnyújtjuk.
Egy perecformával kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
A sütőt előmelegítjük.
A pereceket lekenjük egy egész, felvert tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokon 13 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
1. Tjesto: Sve sastojke sjediniti i umjesiti. Ostaviti da miruje dok se ne pripremi punjenje Krompire oguliti, skuhati u posoljenoj vodi pa ih jps tople sa viljuskom u pire smjesu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa hozzávalókat gyúrjuk össze, az élesztőt is csak simán morzsoljuk bele, dolgozzuk könnyű tésztává. Nem kell keleszteni, azonnal dolgozhatunk vele. Ujjnyi vastagságúra nyújtsuk ki,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint mikróban néhány másodperc alatt (30mp) felolvasztjuk, és a lisztekkel összekevetjük. Hozzáadjuk a sót, tojást, tejszínt (esetleg az őrőlt magokat, és sajtot), és tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben, majd tésztát dagasztunk. A margarint habosra keverjük a sóval. 4 részre osztjuk a tésztát. 30 cm-es átmérőjűre k...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Közepes