Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Sajtos perec


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- 50 dkg liszt,
- 25 dkg margarin,
- púpos kávés kanál só,
- 2 dkg szalakáli,
- 25 dkg trapista finomra reszelve,
- 1 tejföl,
- 1 dl tej,
- 1 tojás

Elkészítés:



A lisztet egy tálba mérjük, majd elkeverjük benne a sütőport és a sót.
Hozzáadjuk a margarint, a tejfölt, egy marék reszelt sajtot.
Jól összedolgozzuk.
Folpackba csomagolva pár órára a hűtőbe rakjuk, de még jobb, ha egy egész éjszakát pihen.
Lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagra elnyújtjuk.
Egy perecformával kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
A sütőt előmelegítjük.
A pereceket lekenjük egy egész, felvert tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokon 13 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

Sajtos perec

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Napokig omlós túrós-sajtos rúd
Napokig omlós túrós-sajtos rúd

A túrót egy villával jól nyomkodd meg. A vajat morzsold össze a liszttel, és rakd hozzá a túrót. Dolgozd hozzá a tejfölt, a sót és a sajt felét, majd gyúrd össze a tésztát. Ha sima...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Brze slane grickal
Brze slane grickal

Brasno sjediniti sa svim sastojcima, sir dobro izdrobiti na sti sitnije. Mjesiti toliko da se dobije fina glatka smjesa. Pripremiti pleh oblozen sa papirom za pecenje. Tjesto na ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Receptek
egyszerű, nagyon finom zablisztes ropi, Szaffi
egyszerű, nagyon finom zablisztes ropi, Szaffi

A hozzávalókat összegyúrjuk, golyókat formázunk belőle és ropi formájúra sodorjuk. Lespricceljük vízzel, szezámmagba hempergetjük, majd 200 fokos sütőben, alsó-felső sütésen kb. 20...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Fitt sajtos tallér
Fitt sajtos tallér

A sajt kivételével az összes hozzávalót összenyunnyogjuk villával, hogy kapjunk egy sűrű masszát. Ha nagyon híg, tegyünk még bele zabpelyhet, de ennek elégnek kell lennie. Érdemes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk