- 50 dkg liszt,
- 25 dkg margarin,
- púpos kávés kanál só,
- 2 dkg szalakáli,
- 25 dkg trapista finomra reszelve,
- 1 tejföl,
- 1 dl tej,
- 1 tojás
A lisztet egy tálba mérjük, majd elkeverjük benne a sütőport és a sót.
Hozzáadjuk a margarint, a tejfölt, egy marék reszelt sajtot.
Jól összedolgozzuk.
Folpackba csomagolva pár órára a hűtőbe rakjuk, de még jobb, ha egy egész éjszakát pihen.
Lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagra elnyújtjuk.
Egy perecformával kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
A sütőt előmelegítjük.
A pereceket lekenjük egy egész, felvert tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokon 13 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
U većoj činiji izdrobite kvasac, pa dodajte kašičicu šećera i brašna, i 200 ml mlake vode. Sastojke promešajte, pa ostavite 10 minuta na toplom, da se kvasac aktivira. Zatim dod...
Elkészítési idő:1. 3 dl tejet 8 dkg Rámával forrásig hevítünk. 2. Folytonos kavarás közben belekeverünk 16 dkg lisztet és addig kavarjuk, amíg a kanálról le nem válik. 3. Ha kicsit meghűlt...
Elkészítési idő:A lisztet a margarint és a zsírt jó alaposan elmorzsoljuk.Majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és rugalmas tésztát gyúrunk. Gyúrás után fél órát pihentetjük . Ha letelt a fél ó...
Elkészítési idő: 2 óra1. A lisztet a sütőporral, a tojás sárgájával, csipetnyi borssal, ízlés szerinti mennyiségű sóval és szükség szerinti tejfellel könnyen gyúrható tésztává jól eldolgozunk. 2. A...
Elkészítési idő: