1 kg finomliszt
1 kg burgonya
25 dkg margarin
5 dkg friss élesztő
1.5 dl tej
2 db tojás
só ízlés szerint
1 db tojás (a kenéshez)
A tejet meglangyosítjuk, és az élesztőt felfuttatjuk benne.
Közben a burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd összetörjük.
Ezután az összes hozzávalót egy nagy tálban összekeverjük, és (akár robotgéppel is) simára dagasztjuk. (Én a margarint beledobom az összetört krumpliba, és megvárom, amíg ott "olvad el", igy könnyebb vele utána dolgozni.)
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Lisztezett gyúródeszkán kb 2-2,5 cm vastagra nyújtjuk, és (ha van türelmünk hozzá) többször "áthajtogatjuk". Miután kiszaggattuk, a tetejét felvert tojással megkenjük, és forró sütőben 40 percig sütjük.
A lisztet elkeverem a sóval, borssal, majd elmorzsolom benne a margarint. Végül hozzáadom a tejfölben elkevert tojások sárgáját. Tésztát gyúrok, amit kettőbe veszek. Vékonyra, kb....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukorral elkevert langyos tejbe morzsoljuk, és megvárjuk, amíg a tetején vastag, halványbarna hab képződik. Ezután a liszthez öntjük, beleszórunk 1 teáskanál sót, bel...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: Közepes1. A tejfölt meglangyosítjuk, belekeverjük az élesztőt, összegyúrunk mindent, és egy éjszakát, de legalább 4 órát hűtőben pihentetjük. 2. Reggel átgyúrjuk, vagy hajtogatjuk, sz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA leveles tésztát kiolvasztjuk, kb 0,5-1 cm vastagságú négyzetre nyújtjuk. Pizzakrém: A hozzávalókat simán összekeverjük, ízlés szerint fűszerezzük, a virsliket felkarikázzuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű