Családireceptkönyv.hu

Krumplis pogácsa


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg finomliszt
1 kg burgonya
25 dkg margarin
5 dkg friss élesztő
1.5 dl tej
2 db tojás
só ízlés szerint
1 db tojás (a kenéshez)

Elkészítés:


A tejet meglangyosítjuk, és az élesztőt felfuttatjuk benne.
Közben a burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd összetörjük.
Ezután az összes hozzávalót egy nagy tálban összekeverjük, és (akár robotgéppel is) simára dagasztjuk. (Én a margarint beledobom az összetört krumpliba, és megvárom, amíg ott "olvad el", igy könnyebb vele utána dolgozni.)
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Lisztezett gyúródeszkán kb 2-2,5 cm vastagra nyújtjuk, és (ha van türelmünk hozzá) többször "áthajtogatjuk". Miután kiszaggattuk, a tetejét felvert tojással megkenjük, és forró sütőben 40 percig sütjük.

Krumplis pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
sós kréker
sós kréker

A lisztet elkeverem a sóval, borssal, majd elmorzsolom benne a margarint. Végül hozzáadom a tejfölben elkevert tojások sárgáját. Tésztát gyúrok, amit kettőbe veszek. Vékonyra, kb....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres stangli
Fűszeres stangli

Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejbe morzsoljuk, és megvárjuk, amíg a tetején vastag, halványbarna hab képződik. Ezután a liszthez öntjük, beleszórunk 1 teáskanál sót, bel...

Elkészítési idő: 1.5 óra
Nehézség: Közepes
share
Sajtos pogácsa - Dudutól
Sajtos pogácsa - Dudutól

1. A tejfölt meglangyosítjuk, belekeverjük az élesztőt, összegyúrunk mindent, és egy éjszakát, de legalább 4 órát hűtőben pihentetjük. 2. Reggel átgyúrjuk, vagy hajtogatjuk, sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Aranybatyu
Aranybatyu

A leveles tésztát kiolvasztjuk, kb 0,5-1 cm vastagságú négyzetre nyújtjuk. Pizzakrém: A hozzávalókat simán összekeverjük, ízlés szerint fűszerezzük, a virsliket felkarikázzuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk