400 ml langyos víz
1 teáskanál kristálycukor
1 csomag Dr Oetker szárított gluténmentes élesztő
200 g Mester Család házi gluténmentes kenyérliszt
200 g Schär Mix „B” gluténmentes kenyérliszt
1 teáskanál útifű maghéj
1 teáskanál só
2 evőkanál olaj
7 db „Füstlike” (Füstli) virsli
14 vékony csík trappista sajt
A langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. A liszteket, a sót, az útifűmaghéjat összekeverjük egy nagy tálban és hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt.
A tésztát dagasztás után kb. fél órát kelesztettem, majd kinyújtottam.
A füstlikét félbevágtam, bevágtam a tetejét és a mélyedésbe sajtot raktam, majd a tésztába csavartam.Lekentem a tetejét tojással és 200 °C fokos sütőben 25 percig sütöttem.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd gyorsan a vajjal elmorzsoljuk. Sietünk vele, hogy a kezünk ne melegítse fel a vajat. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a sajtot, a tejfölt és sózz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA megkelt tésztát 4 részre osztjuk, kerekre nyújtjuk és 8 háromszögre vágjuk. Pizzakrémmel megkenjük és feltekerjük. Tojásfehérjével megkenjük és sajttal megszórjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet kelesztő tálba szitáljuk, elmorzsoljuk a vajjal és túróval. 2. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a lisztes keverékhez adjuk. 3. Beletesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kb. 4-5 mm vastagra nyújtjuk és perec formájú szaggatóval kiszaggatjuk. Tojással lekenjük a tetejét, majd mindegyiket belemártjuk reszelt sajtba....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű