Családireceptkönyv.hu

Gluténmentes hot dog


Írta:

Elk. idő: 70 perc
Adag: 14 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


400 ml langyos víz
1 teáskanál kristálycukor
1 csomag Dr Oetker szárított gluténmentes élesztő
200 g Mester Család házi gluténmentes kenyérliszt
200 g Schär Mix „B” gluténmentes kenyérliszt
1 teáskanál útifű maghéj
1 teáskanál só
2 evőkanál olaj
7 db „Füstlike” (Füstli) virsli
14 vékony csík trappista sajt


Elkészítés:


A langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. A liszteket, a sót, az útifűmaghéjat összekeverjük egy nagy tálban és hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt.
A tésztát dagasztás után kb. fél órát kelesztettem, majd kinyújtottam.
A füstlikét félbevágtam, bevágtam a tetejét és a mélyedésbe sajtot raktam, majd a tésztába csavartam.Lekentem a tetejét tojással és 200 °C fokos sütőben 25 percig sütöttem.

Gluténmentes hot dog

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos-tejfölös pogácsa
Sajtos-tejfölös pogácsa

Fentieket összegyúrni, majd hűtőbe téve 1-2 órát pihentetni. 3x kinyújtani és 25dkg hideg vajat (3 részre elosztva) ráreszelni, hajtogatni. Minden hajtogatás után, -hűtőben, fé...

Elkészítési idő: 3-4 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sokmagos sajtos rúd
Sokmagos sajtos rúd

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tejfölt, a sót, a reszelt sajtot és a magokat, összegyúrjuk, gyorsan dolgozunk vele. Egy éjszakára a hűtőbe helyezzük pihenni. M...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgonyàs kocka(burgonya püréböl)
Burgonyàs kocka(burgonya püréböl)

Az élesztőt a cukorral langyos tejjel felfuttatom.Egy nagyobb tálba rakom a burgonya pürét,hozzáadom a lisztet, zsírt,tejfölt,tojást sót,reszelt sajtot majd a végén a felfuttatót é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
LÁNGOS
LÁNGOS

Meleg tejbe tesszük az 1 mk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Tetejére kevés lisztet szórunk. A fokhagymát megpucoljuk, lereszeljük, kevés vízzel, sóval elkeverjük. Ezzel kenjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk