menu

Családireceptkönyv.hu

0. Krumplis pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
3 közepes burgonya (áttörve kb. 35 dkg)
15 dkg zsír
2,5 dkg élesztő
½ -1 dl tej
2 púpozott teáskanál só
1 tojás
1-2 evőkanál tejföl

Elkészítés:


A krumplit héjában megfőzni. Sós vízben, még forrón meghámoztam őket és krumplinyomón áttörtem. Teljesen hidegre hagytam hűlni.
A lisztet elkevertem a sóval,majd beletettem a zsírt és jól eldolgoztam. Hozzátettem a tojást is, majd a pici cukros tejben felfuttatott élesztő következett. Az áttört krumplit is hozzáadagoltam, végül a tejföl került bele utoljára.
Lisztezett munkalapon kb. 1,5 – 2 cm vastagra nyújtottam, a tetejét késsel bevagdaltam és a nagy pogácsa szaggatóval kiszaggattam a pogácsákat (6 cm). Az oldalukat megsodortam egy kicsit.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem őket, a tetejüket egy pici tejjel lekevert tojás sárgájával kentem meg. Fél óra hosszat pihentettem.
Légkeveréssel 180ºC-on 30-35 perc.

0. Krumplis pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ibolya
Sajtos rúd
Sajtos rúd

A lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a rámát, zsírt. Közepébe kis mélyedésbe tesszük a tejfölt, a tojás sárgákat és a futtatott élesztőt, reszelt sajtot. Összegyúrjuk, h...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Pizzás vegán grissini
Pizzás vegán grissini

A friss citromlevet és a vizet egy tálba mértem, hozzáadtam a lisztet és kézzel összegyúrtam. Hagytam állni kb. 10 percet. Ezután pizzaliszttel megszórt szilikon lapon kézzel átg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos rúd
Sajtos rúd

A lisztet a zsiradékokkal elmorzsoljuk . Hozzá tesszük a tejfölt ,a tojások sárgáját ,sót. Mielőtt az élesztőt,sütőport hozzá tennénk,kicsit melegítsük fel a lisztet. Sokkal haték...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Pogácsa - Zsíros sajtos pogácsa
Pogácsa - Zsíros sajtos pogácsa

1. Az élesztőt 1 evőkanál cukorral 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. 2. A liszthez hozzá keverjük a sót, cukrot, majd egy mélyedést csinálunk a közepébe. 3. Bele öntjük az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk