menu

Családireceptkönyv.hu

141. Krumplis pogácsa


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
3 közepes burgonya (áttörve kb. 35 dkg)
15 dkg zsír
2,5 dkg élesztő
½ -1 dl tej
2 púpozott teáskanál só
1 tojás
1-2 evőkanál tejföl

Elkészítés:


A krumplit héjában megfőzni. Sós vízben, még forrón meghámoztam őket és krumplinyomón áttörtem. Teljesen hidegre hagytam hűlni.
A lisztet elkevertem a sóval,majd beletettem a zsírt és jól eldolgoztam. Hozzátettem a tojást is, majd a pici cukros tejben felfuttatott élesztő következett. Az áttört krumplit is hozzáadagoltam, végül a tejföl került bele utoljára.
Lisztezett munkalapon kb. 1,5 – 2 cm vastagra nyújtottam, a tetejét késsel bevagdaltam és a nagy pogácsa szaggatóval kiszaggattam a pogácsákat (6 cm). Az oldalukat megsodortam egy kicsit.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem őket, a tetejüket egy pici tejjel lekevert tojás sárgájával kentem meg. Fél óra hosszat pihentettem.
Légkeveréssel 180ºC-on 30-35 perc.

141. Krumplis pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos perec
Sajtos perec

A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval és 20 dkg reszelt sajttal, majd a szobahőmérsékletű margarinnal és tejföllel elmorzsoljuk. Lágy tésztát gyúrunk belőle. Lisztezett gyúróla...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar 25 dkg-os sajtos
25 dkg-os sajtos

A lisztet a túróval + 1 kk sóval elmorzsolom és , egy ramával össze gyúrom folpakkba rakom a tésztát és be a hűtőbe este , reggel lehet sütni ! De 1-2 óra is elég csak úgy jó ha...

Elkészítési idő: 2+1/2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anna
Gyors sajtkrokett
Gyors sajtkrokett

Nem mértem, de max 20 perc alatt készen van vele az ember. Lehet önmagában simán mártogatóssal, rizzsel, tartárral, áfonya szósszal ki hogyan szeretné. A fiaim kb. 10 perc alatt el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
10 perces sajtos lángos
10 perces sajtos lángos

A kefirbe belekeverjük a cukrot, sót, szódabikarbonát és összedolgozzuk a liszttel és a reszelt sajttal. Kicsit ragacsos tésztát kapunk, lisztezve nyújtsuk ki nem túl vékonyra Ha n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk