Családireceptkönyv.hu

396. Krumplis pogácsa 1.


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
3 közepes burgonya (áttörve kb. 35 dkg)
15 dkg zsír
2,5 dkg élesztő
½ -1 dl tej
2 púpozott teáskanál só
1 tojás
1-2 evőkanál tejföl

Elkészítés:


A krumplit héjában megfőzni. Sós vízben, még forrón meghámoztam őket és krumplinyomón áttörtem. Teljesen hidegre hagytam hűlni.
A lisztet elkevertem a sóval,majd beletettem a zsírt és jól eldolgoztam. Hozzátettem a tojást is, majd a pici cukros tejben felfuttatott élesztő következett. Az áttört krumplit is hozzáadagoltam, végül a tejföl került bele utoljára.
Lisztezett munkalapon kb. 1,5 – 2 cm vastagra nyújtottam, a tetejét késsel bevagdaltam és a nagy pogácsa szaggatóval kiszaggattam a pogácsákat (6 cm). Az oldalukat megsodortam egy kicsit.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem őket, a tetejüket egy pici tejjel lekevert tojás sárgájával kentem meg. Fél óra hosszat pihentettem.
Légkeveréssel 180ºC-on 30-35 perc.

396. Krumplis pogácsa 1.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildikó
Sajtos rúd
Sajtos rúd

Az alapanyagokat jó alaposan összedolgozzuk,kinyújtjuk 1 cm vastagra A tojást rákenjük a tésztára majd rászórjuk a sajtot Egyforma méretű csíkokra feldaraboljuk tespibe helyezz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pizzás kifli
Pizzás kifli

A 7 dkg élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. (kb. a tej felében) A maradék tejhez hozzáadjuk a 2 dl olajat a sót és langyosra melegítjük. Kis adagonként hozzáadjuk a liszthez és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Hagymás-kolbászos-sajtos stangli
Hagymás-kolbászos-sajtos stangli

Egy nagy tálba beletesszük a lisztet. A 1 dl langyos tejbe teszünk egy-kettő csipet cukrot. A liszt közepébe egy kis mélyedést “fészket” teszünk és bele öntjük a cukros langyos tej...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Judit
Sajtos kifli
Sajtos kifli

Ezeket jól összegyúrjuk, ezt 6 fele osztjuk, 1 órát pihentetjük. Majd kinyújtom gömb alakúra és jó vékonyra. Megkenem olvasztott rámával, derelyevágóval 12 cikkre felvágom, a nag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk