Családireceptkönyv.hu

Töltött szendvics


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tészta hozzávalói:
50 dkg vegyes liszt (legyen benne egy kevés teljes kiörlésű és legalább 25 dkg Bl 80-as)
2 dl tej
6 dkg vaj, vagy 2-3 ek. olaj (most olvasztott vajjal készült),
1-1,5 dl víz
(+ liszt a gyúráshoz)
1,5 teáskanál só
3 dkg élesztő

Belülre:
10-15 dkg szalámi,
10-15 dkg sonka, vagy párizsi,
20 dkg reszelt sajt,
egy nagy gömbölyű mozarella felszeletelve,
1 egész fej fokhagyma fokhagymanyomón átnyomva,
1 egész paradicsom szeletekre vágva,
3-4 szál újhagyma karikára vágva
oregano,
bazsalikom,
provenci fűszerkeverék

Elkészítés:


A tésztát jó alaposan begyúrjuk, langyos helyen ruha alatt, vagy kelesztőtálban 1 óra hosszát kelesztjük, majd kb. 25 x 30 cm-es téglalapra nyújtjuk.
A téglalap közepére hosszában elrendezünk egy kevés felvágottat
10-15 dkg szalámit,
10-15 dkg sonkát,
reszelt sajtot, mozarella karikákat,
a zúzott fokhagymát közvetlenül a szalámi tetejére szétosztjuk,
majd jön a felvágott mozarella sajt, rá az újhagyma, és a sima reszelt sajt
a felvágott és sajt rétegek között fűszerezzük a szalámi rétegnél oregánóval, a mozarella rétegnél bazsalikommal, s a tetejére kevés provenci fűszerkeverékkel.
Majd a tészta két szélét középen vizes kézzel összeragasszuk, a két végét visszahajtjuk, és a tetejét lekenjük olajjal, majd rátesszük a tetejére a tepsi méretű teflonos sütűpapírt, két oldalt a tészta alá tűrjük, és ügyesen megfordítva a tepsire tesszük. Ekkor a sütőpapír kerül alulra, a tészta összeragasztott része, szintén alulra, s felül a szép sima része látszik, ami eddig természetesen alul volt

Trükkök, tippek, praktikák:


A mostani, és felülre került tetejét lekenjük egy kis olajos tejjel, és a felforrósított sütőben szép pirosra sütjük. Sütési idő 20-25 perc 220°-on, ebből 10-15 perc légkeveréssel, vagy ha nincs légkeverés addig kell sütni, amíg szép színe nem lesz.

Amikor kész egy vágódeszkán, vagy gyúródeszkán 7-8 részre szeleteljük recés késsel. Nem zavaró, hogy sütés közben kifolyt egy kis sajt, kifejezetten finom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Fokhagymás szeletek
Fokhagymás szeletek

A finomlisztet, zúzott fokhagymát, sót és borsot elkeverjük. Az élesztőport beleszórjuk a langyos vízbe, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük, majd miután felfutott, hozzáadjuk a liszte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Sajtos roló
Sajtos roló

A leveles tésztát kitekerem, lisztezem, kicsit nyújtok rajta és kb 2-2,5 cm széles csíkokat vágok belőle. Rátekerem a beolajozott formákra, kicsit fedjék egymást. Megkenem a felve...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ilona
Majdnem sajtos paleo pogácsa
Avatar Ilona Kedvelnék
Majdnem sajtos paleo pogácsa

A gesztenye masszát kiolvasztjuk. A magokat kávédarálóval, vagy aprító géppel ledaráljuk, minél kevésbé szemcsés annál jobb. Majd az összes többi hozzá valóval összekeverjük. Elősz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Sajtos kréker extra tippekkel
Sajtos kréker extra tippekkel

Verd fel a tojásokat egy villával vagy habverővel, majd gyúrd össze őket az összes többi hozzávalóval. Közben melegítsd elő a sütőt 160 fokra, légkeverés funkcióra. A tésztát két...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk