Családireceptkönyv.hu

Vajdasági sós


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
80 dkg liszt
1 ek cukor
1/2 l tej
2 dl olaj
1 cs élesztő
Töltelék:
1 Rama
3 tojássárgája
1 ek só

tojássárgája
sajt

Elkészítés:


A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk.
A margarint felolvasztjuk a sóval, majd a tojássárgájával simára keverjük. A tésztát négy felé osztjuk, a kinyújtott tésztát a töltelék negyed részével, majd felcsavarjuk, egy kicsit lenyomkodjuk.
Háromszög alakúra vágjuk és a tetejét megkenjük tojássárgájával, majd sajttal megszórjuk. Sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sós rudacskák  perecek
Sós rudacskák perecek

az élesztőt kevés tejben pici cukorral felfuttatjuk összekeverjük a hozzávalókat -1 órára hideg helyen pihentetjük ( nem hűtőban ) kinyujtjuk tetszés szerint formázzuk...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bordói sósrudacskák
Bordói sósrudacskák

A lisztet elkevertem a sütőporral, majd gyúródeszkára szitáltam. Hozzáadtam a sót és a zsírt, elmorzsoltam. Belekerült a tojássárgája és a tej, amikkel egynemű tésztává dolgoztam...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kapros lepény
Kapros lepény

A hozzávalókat bedagasztom és hagyom jól megkelni. Addig egy jó nagy csokor friss kaprot apróra vágok és 2 kanál forró zsírban (már a tűzről levéve) egy pillanatig átforgatom és 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk