Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Vajdasági sós


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
80 dkg liszt
1 ek cukor
1/2 l tej
2 dl olaj
1 cs élesztő
Töltelék:
1 Rama
3 tojássárgája
1 ek só

tojássárgája
sajt

Elkészítés:


A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk.
A margarint felolvasztjuk a sóval, majd a tojássárgájával simára keverjük. A tésztát négy felé osztjuk, a kinyújtott tésztát a töltelék negyed részével, majd felcsavarjuk, egy kicsit lenyomkodjuk.
Háromszög alakúra vágjuk és a tetejét megkenjük tojássárgájával, majd sajttal megszórjuk. Sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fánk - Burgonyafánk
Fánk - Burgonyafánk

1. A hozzávalókat jól összedolgozom, majd pihentetem, kelesztem. 2. Kiszaggatás után 10 percet pihentetem, majd forró olajban kisütöm.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Bab
Töltött tonhal
Töltött tonhal

A sajt és zsemlemorzsa kivételével egy tálban keverj mindent össze. Formálj kis korongokat, kettő közé rakj egy sajtdarabot töltelékként. Forgasd zsemlemorzsába, majd olajozott tep...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vajas-sajtos kifli,
Vajas-sajtos kifli,

Összedagasztani, pihentetni (nekem egész éjszaka kelt) Kör alakúra nyújtottam, 12 részre vágtam, megkentem olvasztott vajjal, megszórtam reszelt sajttal, feltekertem, fél órát pih...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vajdasági sós
Vajdasági sós

Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben. Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl olaja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk