1kg liszt, 75 dkg sütőmargarin, 2 cs, szalalkali, 1 dl telben feloldva, 1 tejföl, 2 tojás, só, sajta tetejére.
A fentieket összegyurni, én kettévágom, aztán kinyujtani 0,5-1 cm.re. derelyemetszővel 10 cm hosszu, 1,5 csm széles csikokara elvágni, sütőpapirral bélelt tepsibe rekjuk. Majd tojással megkenve, sajttal megszórva arany barnra sütjük, Nem kell tul sötétre sütni.
1. Az élesztőt felfuttatom a cukorral elkevert, negyed bögrényi langyos tejben, közben a töltelék hozzávalóit simára keverem. A felfutott élesztőt a tészta többi hozzávalójával...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA zsírhoz adjuk a 12,5 dkg lisztet és simára keverjük, majd elosztjuk 3 egyenlő részre. A liszthez adjuk a tojássárgáját, a sót és a langyos ecetes vizet, jól kidolgozzuk hólyagos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összedolgozzuk, hogy egynemű tésztát kapjunk. Lisztezett felületen a tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kisebb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk ( én felesp...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben. A vajat összemorzsoljuk a liszttel és sóval. Hozzáadjuk a sütőtökpürét és az élesztős tejet. Összedolgozzuk egy közepesen lágy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű