menu

Családireceptkönyv.hu

Margarinos kifli


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt
1 evőkanál só
1/2 l tej
1 evőkanál cukor,
5 dkg élesztő
2 dl étolaj
25 dkg margarin
1 db tojás
ízlés szerint reszelt sajt

Elkészítés:



Az élesztőt a tejjel,cukorral felfuttatjuk majd hozzáadjuk az olajat, a lisztet melyhez hozzáadtuk a sót.
Az elkészült tésztát 1 órát kelesztjük.
Ha megkelt deszkára borítjuk és 8 egyenlő részre osztjuk, cipókat formálunk belőle.
A 25 dkg margarint 64 db-ra vágjuk.
A cipókat kerek lapra nyújtjuk, majd azokat 8 felé vágjuk(mint a tortát)
a szélesebb végére helyezzük a kis kockára vágott margarin darabját és feltekerjük a kiflit.
A tetejét megkenjük a felvert egész tojással majd rászórjuk a sajtot.
Nem túl sűrűn tepsibe tesszük.
180 fokon sütjük kb 30-40 percig. Közben azért nézzünk rá mert ha megsült akkor hamarabb is kivehetjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Kapusznyíka
Kapusznyíka

Először a tölteléket készítettem el, mert ennek hűlnie kell. A káposztát négy részre vágtam, lereszeltem, megsóztam és 15 dkg zsíron megpároltam, majd kicsit pirítottam. Amikor kés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Sajtos, réteges kifli
Sajtos, réteges kifli

A tejet meglangyosítjuk a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojást, az éleszt...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Túrós minipogácsák
Túrós minipogácsák

A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Beletesszük még a 3 tk sót, a tejfölt, a szobahőmérsékletű margarint, a tojássárgáját. Ala...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Judit
Csavart - sörös sajtos rúd
Csavart - sörös sajtos rúd

A sört langyosra melegítjük, krémesre elkeverjük benne az élesztőt, hozzákeverjük benne a vajat. A fehér lisztet és a rozslisztet összevegyítjük, beletesszük a sót, az élesztős k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk