menu

Családireceptkönyv.hu

Margarinos kifli


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt
1 evőkanál só
1/2 l tej
1 evőkanál cukor,
5 dkg élesztő
2 dl étolaj
25 dkg margarin
1 db tojás
ízlés szerint reszelt sajt

Elkészítés:



Az élesztőt a tejjel,cukorral felfuttatjuk majd hozzáadjuk az olajat, a lisztet melyhez hozzáadtuk a sót.
Az elkészült tésztát 1 órát kelesztjük.
Ha megkelt deszkára borítjuk és 8 egyenlő részre osztjuk, cipókat formálunk belőle.
A 25 dkg margarint 64 db-ra vágjuk.
A cipókat kerek lapra nyújtjuk, majd azokat 8 felé vágjuk(mint a tortát)
a szélesebb végére helyezzük a kis kockára vágott margarin darabját és feltekerjük a kiflit.
A tetejét megkenjük a felvert egész tojással majd rászórjuk a sajtot.
Nem túl sűrűn tepsibe tesszük.
180 fokon sütjük kb 30-40 percig. Közben azért nézzünk rá mert ha megsült akkor hamarabb is kivehetjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Krémsajtos rúd
Krémsajtos rúd

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és összegyúrjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát sütőpapíron vékonyra nyújtjuk. Lekenjük a felvert tojásfehérjével, ízlés s...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Köményes, sós ropogós
Köményes, sós ropogós

Melegítsd elő a sütőt 160 fokra alul-felül sütéssel. Mérd aprítógépbe a szilárd hozzávalókat, majd a folyékonyakat. Néhányat pulzálva, majd folyamatosan keverve dolgozd jól össze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: dapebet
Sós süti
Sós süti

Az élesztőt a cukorral valamint a tejjel felfuttatjuk. Összegyúrjuk a tésztát, pihentetjük, közben a tepsit sütőpapírral béleljük, felverjük a tojást, lereszeljük a sajtot, a sütőt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Spenótos- rikottás napraforgó
Spenótos- rikottás napraforgó

Kiengedem a spenótot, és a leveles tésztát is kiveszem a hűtőből. A spenótot felforralom, és 10 percig főzöm, majd teljesen kihűtöm. Hozzáadom a ricottát, a reszelt parmezán sajtot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk