1 kg liszt
1 evőkanál só
1/2 l tej
1 evőkanál cukor,
5 dkg élesztő
2 dl étolaj
25 dkg margarin
1 db tojás
ízlés szerint reszelt sajt
Az élesztőt a tejjel,cukorral felfuttatjuk majd hozzáadjuk az olajat, a lisztet melyhez hozzáadtuk a sót.
Az elkészült tésztát 1 órát kelesztjük.
Ha megkelt deszkára borítjuk és 8 egyenlő részre osztjuk, cipókat formálunk belőle.
A 25 dkg margarint 64 db-ra vágjuk.
A cipókat kerek lapra nyújtjuk, majd azokat 8 felé vágjuk(mint a tortát)
a szélesebb végére helyezzük a kis kockára vágott margarin darabját és feltekerjük a kiflit.
A tetejét megkenjük a felvert egész tojással majd rászórjuk a sajtot.
Nem túl sűrűn tepsibe tesszük.
180 fokon sütjük kb 30-40 percig. Közben azért nézzünk rá mert ha megsült akkor hamarabb is kivehetjük.
A hozzávalókat kimérjük, majd egy keverőtálban a lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a sajtot, a sót és a tejet. Összegyúrjuk, nyújtható állagú tésztát kell kapnunk (...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztből és a többi hozzávalóból a felfuttatott élesztővel nem túl kemény kemény tésztát dagasztunk.Amikor duplájára kelt két cipóba osztjuk. Egyenként két téglalapot nyújtunk ,m...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítése: Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk. Az összetevőkből begyúrjuk a tésztát és meleg helyen egy órát kelesztjük. A sajtot lereszeljük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Reszeld le a répát és a cukkinit, majd keverd össze őket a reszelt sajttal, a tojással, a fűszerekkel és egy kevés olívaolajjal. 2. Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral, é...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű