175 g liszt
egy késhegynyi só
1 teáskanál porélesztő
1 evőkanál olaj
1/2 bögre víz
Szitáljuk át a lisztet többször így könnyebb és finomabb lesz.Tegyük a lisztet egy mély tálba, majd adjuk hozzá az élesztőt és a sót, keverjük össze.
Adjuk hozzá az olajat és a vizet is, majd kanállal keverjük amíg összeáll. Tegyük az elkészült tésztát meleg helyre 1 órára. 1 óra elteltével a tészta a duplájára nő. Hintsük meg egy kevés liszttel a munkaasztalt, majd gyúrjuk a tésztát 5 percig. Már el is készült a tészta. Ebből az adagból 14 – 15 töltött lepényt készíthetünk vagy egy nagy pizzát.
Jó étvágyat!
1. Az élesztőt cukorral elkevert langyos tejben felfuttatom. A többi hozzávalókkal a sajt kivételével egy közepesen lágy, puha kelt tésztát készítek, kelesztőtálba teszem és fél...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTejfölbe élesztő + cukor elkeverjük kicsit megmelegítjük és hagyjuk felfutni.Liszt + margarin összemorzsolni. => ebbe tesszük az élesztős cuccot + felvert tojások 3/4 része + só +...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgával kikeverem az összes hozzávalót, A tésztát téglalapra kinyújtom kb. 1 cm-re, megkenem a kissé felvert fehérjével, megszórom szezámaggal, s kicsit rá is nyomkodom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű