175 g liszt
egy késhegynyi só
1 teáskanál porélesztő
1 evőkanál olaj
1/2 bögre víz
Szitáljuk át a lisztet többször így könnyebb és finomabb lesz.Tegyük a lisztet egy mély tálba, majd adjuk hozzá az élesztőt és a sót, keverjük össze.
Adjuk hozzá az olajat és a vizet is, majd kanállal keverjük amíg összeáll. Tegyük az elkészült tésztát meleg helyre 1 órára. 1 óra elteltével a tészta a duplájára nő. Hintsük meg egy kevés liszttel a munkaasztalt, majd gyúrjuk a tésztát 5 percig. Már el is készült a tészta. Ebből az adagból 14 – 15 töltött lepényt készíthetünk vagy egy nagy pizzát.
Jó étvágyat!
A tejet és a vizet összeöntjük, langyosra melegítjük. Belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. A liszteket egy tálba mérjük, hozzáadjuk a szezámmagot és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkèszìtès: a lisztet az olvasztott margarinnal, tojàssàrgàval, tejföllel, ès a kovàsszal,jòl ki dolgozzuk, majd 15 percig kelesztjük, utànna kinyùjtjuk reszelt sajttal megszòrjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos enyhén cukrozott tejben felfuttatjuk. Közben összekeverjük a hozzávalókat, a borsot a lisztbe is szoktam tenni, + még a végén a tetejére is tekerek egy kevese...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA túrót villával jól összetöröm. A sós, sütőporos lisztet elmorzsolom a margarinnal, majd a túróval és tejföllel lágy tésztát gyúrok belőle. Pár órára hűtőbe teszem, de jobb ha e...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű