60 dkg liszt
25 dkg margarin
2 db főtt burgonya
2 dl tejföl
2 dkg élesztő
2 kávéskanál cukorral
víz
A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt, az áttört burgonyát, és a felfuttatott élesztőt majd a többi hozzávalót is. Kidolgozzuk, majd kinyújtjuk, felülről és alulról is behajtjuk, és 20 percig kelni hagyjuk. Mindezt kétszer megismételjük.
Majd formázzuk és kisütjük.
Összedolgozok 50 gr zablisztet, 20 gr burgonyapehelyt, 55 gr reszelt parmezánt, sót, és 5 evőkanál forró vizet, 10 részre osztom, és kisütöm a kekszeket, ennyi.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát és a tölteléket is sütés előtti nap készítjük el, és hideg helyre tesszük. A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a zsírt, sót, cukrot. A tejbe morzsoljuk az é...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA puhára főtt krumpliról leönteni a főzőlevet, még forrón összetörni.Összegyúrni, kétfelé osztani, ujjnyi vastagra nyújtani, bevagdosni, kiszaggatni. 200 fokra előmelegített sü...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A hozzávalókat összegyúrod, megkened tojással, sajt rá, mehet is sülni 160 fokon 15 percig.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű