30 dk liszt
22 dk margarin
2 dk eleszto
2 tojas
0.5 dk cukor
so
keves tej
Az elesztot 0.5 dl langyos tejben a cukorral felfuttatjuk, lisztet, margarint, elesztot, 1 tojassargajat, sot es keves tejet, osszegyurjuk. Nem szabad lagynak lennie. Ceruzavastagra kisodorjuk, 8-10 cm-es rudakra vagjuk. Felvert egesz tojassal megkenjuk, megszorjuk soval, kozepmeleg sutoben, vilagosra sutjuk.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval, elmorzsoljuk a vajjal, beletesszük a tojás sárgáit, a tejfölt és a sajtot. Jól összedolgozzuk. A tésztát kb. 3 mm vastagságúra kinyújt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy tálba tesszük, gyúrjuk, kelesztjük, majd szaggatjuk, és forró olajban kisütjük. A nyers tészta napokig eltartható a hűtőben, mindig a szükséges mennyiséget süs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a vajat és a sót aprítógépben morzsásítjuk.(kevésbé lusta és kényelmes koromban kézzel csináltam) A morzsát összegyúrjuk 10 dkg reszelt sajttal, a tojássárgákkal, és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk. A réteslapokat egymásra tesszük, közben egy ecsettel minden réteget (a tetejét is) megkenünk olajjal. A reszelt sajtot elkeverjük a felvert tojásokkal, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes