56dkg rétes liszt,30dkg ráma,5dkg élesztő,2 db tojássárga,2dl tejföl.só,parmezán sajt pici.
A hozzá valókat össze gyúrjuk ,kinyújtjuk vékonyra ki sütjük.
Az élesztőt belemorzsoljuk a cukros langyos tejbe. Amíg az élesztő felfut, kimérjük a lisztet, leszitáljuk, és elmorzsoljuk benne a margarint vagy vajat. Hozzáadj...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatom a cukorral/mézzel a langyos vízben. 2. Egy keverőtálban összekeverem a liszteket egy csipet sóval. 3. Az élesztős keveréket az olívaolajjal hozzákeverem a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet tálba szitáljuk, a közepébe morzsoljuk az élesztőt. Ráöntjük a langyos vizet, kevés lisztet szórunk a tetejére, és felfuttatjuk. A többi hozzávalóval együtt lágy, de ruga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztben elkeverem a sót és a sütőport, majd a vajat (vagy a margarint) a liszttel elmorzsolom és annyi tejjel összegyúrom, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjak. 2...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű