1 tojás
20 dkg liszt
50 dkg burgonya
Késhegynyi sütőpor ( elhagyható)
1 tk só
A burgonyát sós vízben megfőzni. Lehet egészben is héjastól vagy megpucolva.
Összetörni vagy krumplinyomón átnyomni és összekeverjük a hozzávalókkal.
Kinyújtjuk kb 1 cm vastagra és pogácsa szaggatóval szép kerek pogácsákat készítünk vagy éppen vághatjuk is késsel 3 szög alakúra.
Bő olajban megsütjük.
Nagyon szeretem és szinte nem lehet abba hagyni az evést olyan finom. Egyébként laktató étel. Nagymamám sokat csinált gyerekkoromba , mikor itt nyaraltam Orosházán.
Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatom. A tészta hozzávalóit egy tálba mérem. Ha felfutott az élesztő, hozzáöntöm a tészta hozzávalóihoz és összegyúrom. Letakarva, k...
Elkészítési idő:A tejet az olajjal felforraljuk, mikor elkezd forrni takarékra vesszük, beleöntjük a lisztet. Rögtön elkezdjük kavarni a robotgéppel, kb. fél-egy percig. Majd levesszük a tűzről és...
Elkészítési idő:hűtős lángos.. Én a hűtős lángost csinálom: 50 dkg liszt, 1 db kefír, 1 tojás, só, 1 kávés kanál cukor, 3 dkg élesztő, 2-2,5 dl tej. Nem túl kemény tésztát dagasztok, hűtőben szé...
Elkészítési idő: