1 tojás
20 dkg liszt
50 dkg burgonya
Késhegynyi sütőpor ( elhagyható)
1 tk só
A burgonyát sós vízben megfőzni. Lehet egészben is héjastól vagy megpucolva.
Összetörni vagy krumplinyomón átnyomni és összekeverjük a hozzávalókkal.
Kinyújtjuk kb 1 cm vastagra és pogácsa szaggatóval szép kerek pogácsákat készítünk vagy éppen vághatjuk is késsel 3 szög alakúra.
Bő olajban megsütjük.
Nagyon szeretem és szinte nem lehet abba hagyni az evést olyan finom. Egyébként laktató étel. Nagymamám sokat csinált gyerekkoromba , mikor itt nyaraltam Orosházán.
Elkészítése: 1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőben pihentetjük legalább két órát. 2. Hat gombócra szedjük, majd egyenként kinyújtjuk őket olyan nagyságúra, mint a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszzsírt kissé megolvasztottam, a nyers céklát lereszeltem, majd minden hozzávalót a késes aprítóba tettem, és ez szépen el is végezte a munka piszkos részét helyettem. Ennek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk,kinyújtjuk. Felvert tojással lekenjük. Reszelt sajttal megszórjuk. Derelyevágóval csíkokat vágunk. A sütőt 200 fokra melegítjük. Sütőpapírral fedet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hideg vajat összemorzsoljuk a liszttel, a sóval, az ecettel és a vízzel. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, hajtogatjuk, majd hideg helyen pihentetjük. Ezt még kétszer megi...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Könnyű