Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Sajtos sonkás kifli


Írta:

Elk. idő: 1 óra 15 perc
Adag: 4-8 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
2 tk. só
1,5 dl tej
1,5 dl víz
2 ek. burg.pehely (elhagyható)
3 ek. olaj
2 dkg élesztő

Töltelék:
sonka
füstölt sajt
reszelt sajt

Elkészítés:


A tésztát a kenyérsütőgéppel állítottam össze. Egyszerűen mindent az üstbe mértem, majd a 20 perces dagasztás programmal bedagasztottam. Kikapcsolt gépben duplájára kelesztettem.
Lisztezett felületre borítottam, majd 8 egyforma darabba vágtam. Elég nagyok lettek, kisebbekhez 10 darabba is lehet osztani.
A darabokat kinyújtottam egy kb. téglalap formára. Az aljára tettem egy szelet sonkát, arra egy szelet sajtot, majd a felső harmadát a tésztavágóval vagy pizzavágóval felvagdostam. Olyan lett, mint egy nagy mancs.
A felvágott részt reszelt sajttal beborítottam:

Sajtos sonkás kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Joghurtos pogi
Joghurtos pogi

Keverjük jól össze a lisztet a sóval, majd adjuk hozzá a margarint és a joghurtot. Ezt gyúrjuk jó simára. Pihentessük 20 percig. Belisztezett munkalapon nyújtsuk ki a tésztát, ke...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kati
Sajtos keksz
Sajtos keksz

a vajat a sajttal aprítógépben összekeverni, majd hozzágyúrni a liszttel elkevert durvára vágott diót. Henger formára gyúrva min 30 percre a hűtőbe tenni. Ezután kb 1 cm-es korongo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Sajtos csiga
Sajtos csiga

A hozzávalókat összegyurjuk 4 egyforma rudat formálunk A tölteléket elkészítjük, de nem kell agyonra kikeverni Ezt is 4 félé osztom Egyenként kinyujtom, és a tölteléket elkenem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
“Pooh” tészta
“Pooh” tészta

A joghurtot elkeverjük az olajjal, vagy az olvasztott, de kihűtött vajjal. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és beleszitáljuk a lisztet, majd az élesztőt. Meggyúrjuk a tésztát, letakarjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk