menu

Családireceptkönyv.hu

Medvehagymás-túrós pogcsa


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
25 dkg margarin
2.5 dkg élesztő
0.5 evőkanál só
2 db tojássárgája
25 dkg túró
1 dl tej
15 dkg tejföl
10 dkg sajt
1 marék medvehagyma

Elkészítés:


Az élesztőt egy pici cukorral elkevert langyos tejbe belemorzsolni, és felfuttatni.

A sóval összekeverni a lisztet, majd hozzáadni a margarint, és kézzel összemorzsolni. Amikor már jó morzsalékos, hozzáadni a túrót, és szintén összemorzsolni.

Ezután a közepébe mélyedést csinálni, majd beletenni a tejfölt, a tojássárgáját, és a felfuttatott élesztőt. Jó alaposan összegyúrni, hogy egy sima tésztát kapjunk.
a tésztát ezután letakarni a tállal amiben összegyúrtuk, majd 20 percig pihentetni.

Közben a medvehagymát alaposan megmosni, jól lecsepegtetni, majd nagyon apróra felvágni.

A tésztát pihentetés után kinyújtani, majd rászórni az apróra vágott medvehagyma felét.

Ezután a tésztát összehajtogatni, majd letakarva 10 percig pihentetni.

Pihentetés után a tésztát megint kinyújtani, és rászórni a maradék medvehagymát, majd ismét hajtogatni, és 10 percig pihentetni.

Pihentetés után a tésztát ujjnyi vastagra kinyújtani, a tetejét megkenni a tojásfehérjével, majd, megszórni a reszelt sajttal.

Ezután ízlés szerint pogácsaszaggatóval kiszaggatni

Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd ráhelyezni az ízlés szerint megformázott pogácsákat.

Ezután előmelegített forró sütőbe tenni, és készre sütni. (én légkeverésnél 170 fokon, 25 percig sütöttem)

Medvehagymás-túrós pogcsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Tejfölös és ömlesztett sajtos pogácsa
Tejfölös és ömlesztett sajtos pogácsa

Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk. Megvárjuk, míg az élesztő felfut. Az élesztőt elkeverjük a többi hozzávalóval, lefedjük, 1 órát kelesztjük. 1 cm vastagra nyújtjuk, a szél...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Pogácsa krémsajttal
Pogácsa krémsajttal

Keverjük össze a hozzávalókat egy tálban, majd gyúrjuk össze. Ha a tészta ragadós állagú, adjunk hozzá egy kis lisztet, figyelve arra hogy a tészta puha maradjon. 2-3 óra pihente...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: debovszkij
Túrós pogácsa
Túrós pogácsa

1. Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hűtőben pihentetjük. 2. Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, az egyik felét nagyon vékonyan, alaposan...

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos rúd-gyorsan
Sajtos rúd-gyorsan

A sütőt 180 fokra bekapcsoltam, a tészta hozzávalóit összegyúrtam, és egy lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtottam. A tetejét megkentem 1 felvert tojással, ráreszeltem a sajto...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk