50 dkg liszt
25 dkg margarin
2.5 dkg élesztő
0.5 evőkanál só
2 db tojássárgája
25 dkg túró
1 dl tej
15 dkg tejföl
10 dkg sajt
1 marék medvehagyma
Az élesztőt egy pici cukorral elkevert langyos tejbe belemorzsolni, és felfuttatni.
A sóval összekeverni a lisztet, majd hozzáadni a margarint, és kézzel összemorzsolni. Amikor már jó morzsalékos, hozzáadni a túrót, és szintén összemorzsolni.
Ezután a közepébe mélyedést csinálni, majd beletenni a tejfölt, a tojássárgáját, és a felfuttatott élesztőt. Jó alaposan összegyúrni, hogy egy sima tésztát kapjunk.
a tésztát ezután letakarni a tállal amiben összegyúrtuk, majd 20 percig pihentetni.
Közben a medvehagymát alaposan megmosni, jól lecsepegtetni, majd nagyon apróra felvágni.
A tésztát pihentetés után kinyújtani, majd rászórni az apróra vágott medvehagyma felét.
Ezután a tésztát összehajtogatni, majd letakarva 10 percig pihentetni.
Pihentetés után a tésztát megint kinyújtani, és rászórni a maradék medvehagymát, majd ismét hajtogatni, és 10 percig pihentetni.
Pihentetés után a tésztát ujjnyi vastagra kinyújtani, a tetejét megkenni a tojásfehérjével, majd, megszórni a reszelt sajttal.
Ezután ízlés szerint pogácsaszaggatóval kiszaggatni
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd ráhelyezni az ízlés szerint megformázott pogácsákat.
Ezután előmelegített forró sütőbe tenni, és készre sütni. (én légkeverésnél 170 fokon, 25 percig sütöttem)
Összegyúrni, 3-szor nyújtani & hajtogatni, darabolni, tepsibe rakni, lekenni, 10-12 perc alatt alsó-felső lángon megsütni. + pici tejföllel kikevert tojássárga a tetejére – ami...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet, a vajat, a túrót, a tojásokat és a sót összedolgozzuk. 2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk és tepsibe tesszük. 3. A tetejüket lekenjük felvert tojással,...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt cukorral elkevert langyos tejben felfuttatom. A többi hozzávalókkal a sajt kivételével egy közepesen lágy, puha kelt tésztát készítek, kelesztőtálba teszem és fél...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, a tetejét megszórjuk a cukorral, majd tíz percre félretesszük meleg helyre, hogy felfusson, ezután az összes többi hozzávalóval egyne...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű