4 dkg élesztő
60 dkg liszt
25 dkg vaj
2 dl tejföl
2 tojás sárgája
Só
Reszelt sajt
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Az élesztőt kevés tejjel felfuttatjuk. Az egészet jól kidolgozozuk. 3x20 percet pihen utána hajtogatjuk megkenjuk vajjal.
Közepes tűzön sütjük.
A tésztát a sütés előtti estén készítjük el. Az élesztőt a tejfölben feloldjuk. A liszttel elmorzsoljuk a zsiradékot, megsózzuk, omlós tésztát készítünk. Közepébe mélyedést készítü...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesELKÉSZÍTÉS Elkészítés: A leveles tésztát kb. 2 mm vékonyra nyújtom, megkenem a krémsajttal, majd megszórom az apróra vágott újhagymával és a felkockázott sonkával. A végén megszór...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKeverjük jól össze a lisztet a sóval, majd adjuk hozzá a margarint és a joghurtot. Ezt gyúrjuk jó simára. Pihentessük 20 percig. Belisztezett munkalapon nyújtsuk ki a tésztát, ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A közepes nagyságú burgonyát jól megmossuk, majd a sütőbe téve megsütjük. 2. Héját eltávolítjuk, és még melegen áttörjük. 3. Amikor a burgonya langyosra hűlt, hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű