20 dkg burgonya
1 vöröshagyma
3 tojás
2 dl tej
1/2 dl tejföl
25 dkg rétesliszt
1/2 csomag sütőpor (6 g)
só
őrölt fehér bors
őrölt szerecsendió
kevés olaj
A burgonyát héjában megfőzzük.
Miután kihűlt, megpucoljuk, és villával nagyjából összetörjük.
A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágva a burgonyához adjuk.
A tojások sárgáját elkeverjük a tejjel és a tejföllel, majd a burgonyás masszához dolgozzuk.
Ízesítjük sóval, fehér borssal, szerecsendióval, és botmixerrel pürésítjük.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a tojásfehérjéből felvert kemény habbal együtt a tésztába forgatjuk.
Szükség szerint utánaízesítjük.
Felforrósított, kiolajozott gofrisütőben kisütjük.
Párolt zöldségekhez és hirtelen sült húsokhoz köretként azonnal tálaljuk.
Frissen felaprított zöld fűszerekkel, sóval, borssal ízesített tejfölt is adhatunk mellé.
A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, hozzákeverjük a tejet, a cukorral elkevert élesztőt, a tejfölt és összegyúrjuk. Jól kidolgozzuk és kisujjnyi vastagságúra elnyújtjuk. Megformál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat jól összegyúrjuk. Kinyújtjuk vékonyra, majd a tetejét megkenjük tojással. Megszórjuk szezámmaggal vagy lenmaggal és reszelt sajttal. Derelyevágóval felvágjuk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót – 2 evőkanálnyi reszelt sajt kivételével – gyúrjuk össze. A puha és ruganyos tésztát nyújtsuk 2 cm vastagra, majd szaggasunk belőle apró pogácsákat. A sütőt me...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA tejföl felét meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, s felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet, sót elmorzsoljuk a margarinnal, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Ezután vé...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: Könnyű