20 dkg burgonya
1 vöröshagyma
3 tojás
2 dl tej
1/2 dl tejföl
25 dkg rétesliszt
1/2 csomag sütőpor (6 g)
só
őrölt fehér bors
őrölt szerecsendió
kevés olaj
A burgonyát héjában megfőzzük.
Miután kihűlt, megpucoljuk, és villával nagyjából összetörjük.
A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágva a burgonyához adjuk.
A tojások sárgáját elkeverjük a tejjel és a tejföllel, majd a burgonyás masszához dolgozzuk.
Ízesítjük sóval, fehér borssal, szerecsendióval, és botmixerrel pürésítjük.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a tojásfehérjéből felvert kemény habbal együtt a tésztába forgatjuk.
Szükség szerint utánaízesítjük.
Felforrósított, kiolajozott gofrisütőben kisütjük.
Párolt zöldségekhez és hirtelen sült húsokhoz köretként azonnal tálaljuk.
Frissen felaprított zöld fűszerekkel, sóval, borssal ízesített tejfölt is adhatunk mellé.
Kéz alá készítünk mindent. A langyos tejbe keverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk 3 kanálnyi liszttel. Meleg helyen felfuttatjuk. Közben a medvehagymát csíkokra,...
Elkészítési idő: 1,5 óratöltelék. 20 dkg sonka, 20 dk parizer nagy lyuku reszelőn lereszelve 20 dkg reszelt sajt 5-6 uborka tejföj, só, bors. A tésztát elnyujtjuk fé cm re, majd kis kockákra vágju...
Elkészítési idő: