18 dkg Paleolit Éléskamra Enyhén sózott nyújtható tészta alapliszt
2 tojás
4 centiliter víz
2 centiliter citromlé
15 dkg töpörtyűkrém
törött bors
só (elhagyható)
A tojást összekeverjük a vízzel, a citromlével és a töpörtyűkrémmel. Hozzáadjuk a lisztkeveréket. Egynemű tésztává keverjük. 15 percre hűtőszekrénybe tesszük. Átgyúrjuk, majd két sütőpapír közé téve fél centi vastag lappá nyújtjuk. 1 centi széles 5 centi hosszú csíkokra vágjuk. Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk, végül 175 fokos sütőbe téve 15-18 perc alatt megsütjük.
Elkeverjük a lisztet a sóval, majd összemorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt. Belemorzsoljuk az élesztőt, és összegyúrjuk, ha szükséges, kevés tej...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLisztezett nyújtódeszkán kb.: 1,5 mm vékonyra - tartva az eredeti téglalap formát - kinyújtjuk, majdnem olyan hosszúra, mint a baconszelet. Ráhelyezzük a szalonnacsíkokat (1 lapra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fenti hozzavalokbol jol gyurhato testzat gyurunk , duplajara kelesztjuk, vekonyra nyutjuk , keszitunk akkor megszorjuk sajttal, 3x hajtogatjuk, minden hajtogatas kozott 20 per...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBelemorzsoljuk a langyos cukros tejbe az élesztőt, és félretesszük. A lisztet a sóval tálba szitáljuk, beleöntjük az élesztős tejet és az olajat, majd lágy tésztát dagasztunk be...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes