18 dkg Paleolit Éléskamra Enyhén sózott nyújtható tészta alapliszt
2 tojás
4 centiliter víz
2 centiliter citromlé
15 dkg töpörtyűkrém
törött bors
só (elhagyható)
A tojást összekeverjük a vízzel, a citromlével és a töpörtyűkrémmel. Hozzáadjuk a lisztkeveréket. Egynemű tésztává keverjük. 15 percre hűtőszekrénybe tesszük. Átgyúrjuk, majd két sütőpapír közé téve fél centi vastag lappá nyújtjuk. 1 centi széles 5 centi hosszú csíkokra vágjuk. Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk, végül 175 fokos sütőbe téve 15-18 perc alatt megsütjük.
http://tucsokbogar.blogspot.hu/2016/08/toportyus-ragcsa-paleo.html
Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben. A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele reszelt sajtot, a tejfölt, sót, végül a felf...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűaz élesztőt a langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk majd az anyagokat jól összedolgozzuk a virslit vagy bármilyen kolbászt vékony hosszúkás szeletekre vágjuk és a kinyújtott t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa lisztet elmorzsoljuk a margarinnal..a tejben felfuttatjuk az élesztőt... a sonkát kis kockákra vágjuk.... .. az anyagokat összedolgozzuk kinyújtjuk.................szaggatjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölből kiveszek 20 dkg-ot és belekeverek 1 teáskanál cukrot. Langyosra melegítem és belemorzsolom az élesztőt. Meleg vizes tálba állítom és felfuttatom. A lisztet jól megsózo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű