- 40 dkg liszt,
- 1/2 cs. sütőpor,
- 20 dkg vaj,
- 2 tojás sárgája,
- 1 kk. só,
- 10 dkg reszelt eidami sajt,
- 2 ek. medvehagyma,
- 2 ek. tejföl,
A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd gyorsan a vajjal elmorzsoljuk. Sietünk vele, hogy a kezünk ne melegítse fel a vajat. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a sajtot, a tejfölt és sózzuk.
A tésztát lefóliázva 1 órára a hűsőszekrénybe pihentetjük. Lisztezett deszkán átgyúrjuk és kb. 2-3 cm vastagságúra kinyújtjuk, majd 8-10 cm-es csíkokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe, kb. 15 perc alatt világosra sütjük.
300 g lisztet, 150 g vajat 1 tojássárgájával, 10 g elmorzsolt élesztővel, csipetnyi sóval 1 dl tejföllel összedolgozunk. Félórás pihentetés után kisujjnyi vastagra kinyújtjuk, egé...
Elkészítési idő: