menu

Családireceptkönyv.hu

Csicsóka-pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 kg csicsókát héjastól megfőztem, majd meghámoztam /gyorsabban fő meg, mint a krumpli, s nagyon könnyen lejön a héja/, s burgonyanyomón áttörtem.
Tisztán 300 gr lett.
0,5 kg liszt
10 dkg margarin
4 dkg élesztőnek megfelelő porélesztő
1 db tojás
0,5 dl tej

Elkészítés:


A hozzávalókból kelttésztát készítettem, hagytam duplájára kelni, majd formázás után sütőpapírral bélelt tepsibe tettem a pogácsákat.
Felvert sós tojással megkentem a tetejüket és lenmaggal, szezámmaggal szórtam meg.

Ezután szép pirosra megsütöttem.

Csicsóka-pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtosrúd,pogácsa
Sajtosrúd,pogácsa

előmelegített 200 fokon légkeveréses

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fitt sajtos tallér
Fitt sajtos tallér

Jól összekeverjük! 5 percet pihentetjük! Kis golyókat formálunk-kissé meglapítjuk,tetejére reszelt sajtot szórunk. Légkeveréses előmelegített sütőben 180 fokon kb . 20-22 percig s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos kifli
Sajtos kifli

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A lisztben elkeverjük a sót, majd az összes hozzávalóval és az élesztővel együtt jól kidolgozzuk a tésztát. 6 részre osztva kis cipókat fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Káposztás csiga
Káposztás csiga

káposztát lereszeljük, besózzuk, 10 percig állni hagyjuk. A nedvességet alaposan kicsavarva belőle felforrósított zsiradékon megpároljuk-megpirítjuk, ízesítjük. Teljesen kihűtjük f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk