menu

Családireceptkönyv.hu

OMLÓS SONKÁS KIFLI KELESZTÉS NÉLKÜL 15 PERC ALATT!


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg főtt sonka,
10 dkg vaj,
20 dkg liszt,
2 tojássárgája,
2 dl tejföl,
só.

Elkészítés:


A vajat és a lisztet jól elmorzsoljuk. Hozzáadunk 1 tojássárgáját, kevés tejfölt, megsózzuk, és összegyúrjuk. Letakarva egy órát hűvös helyen pihentetjük. A ledarált sonkát tejföllel elkeverjük úgy, hogy pépszerű anyagot kapjunk. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, négyzet alakú darabokra vágjuk, közepükre tesszük a sonkát, és kifli alakúra felsodorjuk. Tejfölös tojássárgájával megkenjük, a tetejére köményt, reszelt sajtot is szórhatunk és előmelegített sütőben megsütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Hajtogatott pogácsa
Hajtogatott pogácsa

Az élesztőt meleg tejben felfuttatjuk és a liszttel, tejföllel a sóval és vajjal tésztát dagasztunk. Pihentetjük 30 percig azután kinyújtjuk. Megkenjük tepertőkrémmel, borsozzuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vajdasági sós
Vajdasági sós

Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben. Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl ola...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos háromszögek
Sajtos háromszögek

Elkészitése az élesztőt tejben felfutatjuk -mindent összekeverünk -4 cipot formálunk NEM Kell Keleszteni -nagy tepsi nagyságura nyújtjuk -megkenünk a tojásos krémmel -felteker...

Elkészítési idő: 50
Nehézség: Közepes
share
Avatar Fokhagymás sajtos
Fokhagymás sajtos

A vizet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a mézet vagy cukrot és beleszórjuk az élesztőt. Amikor felfutott akkor a többi hozzávalóval bedagasztjuk. Egy konyharuhával letakarjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk