A tésztához:
5 dkg élesztő (friss)
5 dl 2,8%-os tej
1 evőkanál kristálycukor
80 dkg búzaliszt (BL55)
1 csapott evőkanál só
2 dl étolaj
A töltelékhez:
6 bő evőkanál tejföl (12%-os)
2 db fokhagyma
2 db lilahagyma
30 dkg gépsonka
1 db morzsolt kukorica (konzerv, vagy friss)
30 dkg trappista sajt (reszelt)
A tetejére:
2 csapott evőkanál tejföl (12%-os)
1 db tojássárgája
1 csapott evőkanál szezámmag
Az összes tej negyedével, és a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk.Konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük. (kb. 1 óra)Megfelezzük a tésztát, és mind a két tésztával egyformán járunk el.Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk.A tejfölt össze keverjük a fokhagymanyomón áttört fokhagyma gerezdekkel, megkenjük a tejföl keverékével, majd ráhalmozzuk az apróra vágott sonkát, hagymát, kukoricát, reszelt sajtot.Feltekerjük, éles késsel háromszögekre vágjuk.Megkenjük a tetejét az összekevert tejföl és tojássárgája keverékével. A tetejére szezámmagot, lenmagot szórunk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180 C fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
A ketchupot, az oregánot, az olívaolajat, borsot, zúzott fokhagymát elkeverjük, és addig állni hagyjuk, míg a tésztával foglalatoskodunk. A felengedett tésztát liszte...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat jól összedolgozzuk. Kb. egy órán át pihentetjük (előző nap is elkészíthetjük, hűtőszekrényben állni hagyjuk). Egyforma nagyságúakra szaggatjuk, majd előmelegített...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűMinden alapanyagot összegyúrunk, lisztezett deszkán 1 cm-re kinyújtjuk. Becsíkozzuk a tetejét, megkenjük tojássárgájával. Kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval, megszórjuk pár sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű