50 dkg liszt, 10 dkg medvehagyma, 2 tojás sárgája, 1 dl tejföl (20 %-os), 25 dkg margarin, 3 dkg élesztő, 1 dl tej, 2 teásk. cukor, 2 1/2 tk. só
Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A hagymát apróra vágjuk.
A lisztet a margarinnal, sóval elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt, tojássárgákat, élesztőt és összegyúrjuk. Letakarva 1 óráig kelesztjük. Vékonyra kinyújtjuk és rászórjuk a medvehagyma felét. Egyik oldalról 1/3-ig behajtjuk a tésztát, majd a másik oldalt is ráhajtjuk. Ezután alulról is felhajtjuk az 1/3-át, majd felülről is ráhajtjuk. Letakarjuk és így pihentetjük 1/2 órát. Ezután újra kinyújtjuk a tésztát, rászórjuk a maradék hagymát és megismételjük a hajtogatást. Újabb 20-30 perc pihentetés következik.
Végül 1,5-2 cm vastagra kinyújtjuk, 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, felvert egész tojással lekenjük és 200 °C-ra előmelegített sütőben, felső rácsmagasságon 30 perc alatt megsütjük. Nekem 60 db lett ebből a mennyiségből.
A lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a margarint és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a tejfölt és a tojást, majd gyors mozdulato...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, és kivajazott muffin-sütőbe tesszük. 180 fokon kb. 20 percig sütjük. (Ha ennél tovább sütjük, kemény lesz.) Ha kész, kettévágjuk, megvajazzuk, vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos enyhén cukrozott tejben felfuttatjuk. Közben összekeverjük a hozzávalókat, a borsot a lisztbe is szoktam tenni, + még a végén a tetejére is tekerek egy kevese...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTegyük a szárított élesztőt és a cukrot, a meglangyosított tejbe. Adjunk hozzá, 1 tojást, sót, 50 g vajat és a 350 g lisztet. Dolgozzuk jól össze, az így kapott tésztát, pihentess...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű