60 dkg liszt
30 dkg burgonya
15 dkg baromfizsír
2 dl langyos tej
3 dkg élesztő
2 tojássárgája
3 kávéskanál só,
bors
60 dkg lisztet 15 dkg baromfizsírral elmorzsoljuk. Hozzáadunk 2 dl langyos tejben megfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg főtt áttört burgonyát, 3 kávéskanál sót, borsot, ízlés szerint, 2 tojássárgáját.
Jól összegyúrjuk és körülbelül 20 percig pihentetjük. Majd vékonyra kinyújtjuk, és olvasztott zsírral megkenjük. Összesen négyszer hajtogatjuk, 20 perces időt hagyva a hajtogatások között. Ezt követően pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, tojássárgájával megkenjük, és forró, 200 fokos sütőben kisütjük.
Egyszerű, olcsó, ugyanakkor finom. Sokféleképpen felhasználható, pl: maradék pörkölt darált hússal, dinsztelt káposztával, töltött kiflinek sonkásan, sós túrósan, és májkrémmel, vagy tepertőkrémmel.
Borozgatás, sörözgetés mellé kitűnő Az elkészítését bátran ajánljuk a kezdő háziasszonyoknak is. Hajtogatás nélkül is jó!
Az elkészítését bátran ajánljuk a kezdő háziasszonyoknak is. Hajtogatás nélkül is jó! Ajánlanám mindenkinek, mert ez igen kapós szokott lenni.
A karfiolt főzd puhára és alapos lecsöpögtetés után törd össze egy krumplinyomóval. Add hozzá a többi hozzávalót, és alaposan keverd össze. Ha nagyon puhának érzed, tehetsz még hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a margarinnal,majd összegyúrjuk a hozzávalókkal. Két részre osztjuk.Nagyon vékonyra nyújtjuk a tésztát (kb. mm-re). A tésztát megkenjük a felvert tojással, r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet az olajjal és a sóval felforralom. Ha forr akkor bele mehet a liszt és robotgéppel egy percig a tűzön keverem. Utána lehúzzuk és robotgéppel belekeverjük egyesével a tojáso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval elkeverjük, majd belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt. Összegyúrjuk, tetszés szerinti vastagra kinyújtjuk. Lekenjük az 1 db tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű