menu

Családireceptkönyv.hu

Sörkifli


Írta:

Elk. idő: 2,5 óra
Adag: 72 darab
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



Tészta:
-1 kg liszt
-0.5 l tej
-1 evőkanál cukor
-1 evőkanál só
-5 dkg friss élesztő
-2 dl étolaj
Lekenéshez:
-25 dkg margarin
-15- 20 dkg füstölt sajt /Oázis, Karaván/
-1 felvert tojás
-Szezámmag a meghintéshez

Elkészítés:



-A langyos édes tejben megfuttatjuk az élesztőt.
-A lisztet a keverőtálba szitáljuk, hozzá adjuk a sót, olajat és az élesztős tejet, majd jól összedolgozzuk.
-A margarint jó habosra keverjük és félre tesszük. Lereszeljük a sajtot.
-Letakarva 1 órán keresztül meleg helyen pihentetjük a tésztát.
-Deszkára borítjuk, átgyúrjuk, majd 6 egyenlő részre osztjuk.
-A kis cipókat kör alakúra nyújtjuk egyenként. A margarint is 6 részre osztjuk, a keverőtálban késsel jelölhetjük a mennyiséget. A sajtot is az edényében 6 részre osztjuk.
-A kerekre nyújtott tésztát megkenjük 1 adag margarinnal, megszórjuk 1 adag sajttal és 12 körcikkre vágjuk. A cikkelyeket a szélesebb részről a csúcs felé feltekerjük és ívesen meghajlítjuk kifli alakúra. Az így elkészült kifliket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
-Ha egy tepsire való mennyiséggel elkészültünk, felvert tojással megkenjük és szezámmaggal meghintjük, előmelegített sütőben megsütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


-A nyújtásnál, feltekerésnél sok helyre lesz szűkségünk.
-Sütési idő 20 perc nagy lángon, plusz lekapcsolás után még 5 perc.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Töpörtyűs pogácsa
Töpörtyűs pogácsa

A cukrot a langyos tejhez adjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, egy tojással, a zsírral, a tejföllel, a fehérborral, a felf...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szezámmagos-mogyorós-sajtos-foghagymás ropogtatnival
Szezámmagos-mogyorós-sajtos-foghagymás ropogtatnival

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fánk - Burgonyafánk
Fánk - Burgonyafánk

1. A hozzávalókat jól összedolgozom, majd pihentetem, kelesztem. 2. Kiszaggatás után 10 percet pihentetem, majd forró olajban kisütöm.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar 25 dkg-os sajtos
25 dkg-os sajtos

A lisztet a túróval + 1 kk sóval elmorzsolom és , egy ramával össze gyúrom folpakkba rakom a tésztát és be a hűtőbe este , reggel lehet sütni ! De 1-2 óra is elég csak úgy jó ha...

Elkészítési idő: 2+1/2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk