Családireceptkönyv.hu

Sajtos hajtott


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta: 25 dkg liszt
12,5 dkg margarin
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál sütőpor

Massza: 20 dkg trappista sajt
12,5 dkg margarin
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál piros csemege őrölt paprika

Elkészítés:


A tésztát kettéveszem, kinyújtom, majd belekenem a massza felét. Tetszőlegesen vagy csigaként, vagy két oldalára pillangóként feltekerem. Alufóliába csomagolva másnapig hűtőbe teszem és másnap kb. 0,5 cm-es szeletekre vágva forró sütőben kisütöm.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Fruzsina
Pogácsa (Julika)
Pogácsa (Julika)

Élesztőt megfuttatni, mindent összegyúrni, 1/2 órát pihentetni --> szaggatni, tetejére tojás, sajt, só --> sütni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Leveles burgonyás pogácsa
Leveles burgonyás pogácsa

60 dkg lisztet 15 dkg baromfizsírral elmorzso­lunk. Hozzáadunk 2 dl langyos tejben megfuttatott 3 dkg élesz­tőt, 30 dkg főtt áttört burgonyát, 3 kávéskanál sót, borsot, majo­rannát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Sajtos perec
Sajtos perec

A tejfölt meglangyosítjuk, ebben futtatjuk fel az élesztőt pici cukorral, majd a többi hozzávalóval jól gyúrható tésztát dagasztunk. Érdemes legalább 1 órát hűtőben pihentetni, de...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Sörkifli
Sörkifli

A lisztet beleöntjük egy keverőtálba, mehet hozzá a só, közepébe morzsoljuk az élesztőt. Egy edényben meglangyosítjuk a tejet a zsírral, majd az élesztőre öntjük. Összekever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk