Tészta: 25 dkg liszt
12,5 dkg margarin
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál sütőpor
Massza: 20 dkg trappista sajt
12,5 dkg margarin
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál piros csemege őrölt paprika
A tésztát kettéveszem, kinyújtom, majd belekenem a massza felét. Tetszőlegesen vagy csigaként, vagy két oldalára pillangóként feltekerem. Alufóliába csomagolva másnapig hűtőbe teszem és másnap kb. 0,5 cm-es szeletekre vágva forró sütőben kisütöm.
Élesztőt megfuttatni, mindent összegyúrni, 1/2 órát pihentetni --> szaggatni, tetejére tojás, sajt, só --> sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű60 dkg lisztet 15 dkg baromfizsírral elmorzsolunk. Hozzáadunk 2 dl langyos tejben megfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg főtt áttört burgonyát, 3 kávéskanál sót, borsot, majorannát...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejfölt meglangyosítjuk, ebben futtatjuk fel az élesztőt pici cukorral, majd a többi hozzávalóval jól gyúrható tésztát dagasztunk. Érdemes legalább 1 órát hűtőben pihentetni, de...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet beleöntjük egy keverőtálba, mehet hozzá a só, közepébe morzsoljuk az élesztőt. Egy edényben meglangyosítjuk a tejet a zsírral, majd az élesztőre öntjük. Összekever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű