80 dkg liszt
5 dkg élesztő
5 dl tej
1 dl olaj
Töltelék
25 dkg margarin
2 nagyobb tojás sárgája
1 evőkanál só
10 dkg reszelt sajt
Tetejére
1 tojás
20 dkg
sajt
ízlés szerint köménymag
ízlés szerint pirított napraforgómag
Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben.
Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl olajat, majd a maradék langyos tejjel jól összedagasztjuk.
A bedagasztott tésztát 4 részre osztjuk, külön keleszteni nem kell.
Közben elkészítjük a tölteléket is. A margarint a sóval és a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 10 dkg reszelt sajtot is.
A 4 részre osztott tésztát egyesével kinyújtjuk. A tölteték negyed részével megkenjük, és feltekerjük. Körülbelül kétujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk.
A tetejét tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
Tipp: pirított napraforgómaggal meghintve az igazi.
Előmelegített sütőben 180°-on 20-25 perc alatt készre sütjük.
Elkeverjük a lisztet a sóval, majd összemorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt. Belemorzsoljuk az élesztőt, és összegyúrjuk, ha szükséges, kevés tejfölt adu...
Elkészítési idő: kb.3 óra Nehézség: Nehéz1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. 2. A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a bort (ez elhagyható), majd a felfuttatott élesztőt és mé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszedagasztani, pihentetni (nekem egész éjszaka kelt) Kör alakúra nyújtottam, 12 részre vágtam, megkentem olvasztott vajjal, megszórtam reszelt sajttal, feltekertem, fél órát pih...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. A krémhez a lisztet simára keverjük a tojássárgákkal, fűszerezzük a sóval, szerecsendióval, majd hozzáadjuk a tejet és a reszelt sajtot is és alacsony hőfokon foly...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes