80 dkg liszt
5 dkg élesztő
5 dl tej
1 dl olaj
Töltelék
25 dkg margarin
2 nagyobb tojás sárgája
1 evőkanál só
10 dkg reszelt sajt
Tetejére
1 tojás
20 dkg
sajt
ízlés szerint köménymag
ízlés szerint pirított napraforgómag
Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben.
Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl olajat, majd a maradék langyos tejjel jól összedagasztjuk.
A bedagasztott tésztát 4 részre osztjuk, külön keleszteni nem kell.
Közben elkészítjük a tölteléket is. A margarint a sóval és a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 10 dkg reszelt sajtot is.
A 4 részre osztott tésztát egyesével kinyújtjuk. A tölteték negyed részével megkenjük, és feltekerjük. Körülbelül kétujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk.
A tetejét tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
Tipp: pirított napraforgómaggal meghintve az igazi.
Előmelegített sütőben 180°-on 20-25 perc alatt készre sütjük.
Fokhagymát, párolt brokkolit leturmixoljuk majd bekeverjük a liszttel és tojásokkal. Tepsibe kanalazzuk (sütőpapíron) 180°C-on kisütjük.
Elkészítési idő: 20pA hozzávalókat összegyúrjuk, és 30 percet pihentetjük. Közben a 10 dkg margarint a 20 dkg reszelt sajttal kikeverjük, de egy keveset a sajtból félreteszünk a tetejére. A tésztá...
Elkészítési idő:Villámgyors és egyszerű. Gyúrd össze a hozzávalókat a sajt kivételével, rakd rá egy kivajazott tepsire és lapítsd ki nyújtófával. Ne ijedj meg,mert egy lazább málósabb tésztát fog...
Elkészítési idő: 20 min1. Egy negyed kiló főtt, áttört burgonyát, kávéskanál sót, negyed kiló vajat, lisztet gyorsan összegyúrunk. 2. Negyedórai időközben háromszor nyújtjuk, negyedik nyújtásnál ujjn...
Elkészítési idő: