Családireceptkönyv.hu

Vajdasági sós


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg liszt
5 dkg élesztő
5 dl tej
1 dl olaj

Töltelék

25 dkg margarin
2 nagyobb tojás sárgája
1 evőkanál só
10 dkg reszelt sajt

Tetejére

1 tojás
20 dkg
sajt
ízlés szerint köménymag
ízlés szerint pirított napraforgómag

Elkészítés:


Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben.

Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl olajat, majd a maradék langyos tejjel jól összedagasztjuk.

A bedagasztott tésztát 4 részre osztjuk, külön keleszteni nem kell.

Közben elkészítjük a tölteléket is. A margarint a sóval és a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 10 dkg reszelt sajtot is.

A 4 részre osztott tésztát egyesével kinyújtjuk. A tölteték negyed részével megkenjük, és feltekerjük. Körülbelül kétujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk.

A tetejét tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.

Tipp: pirított napraforgómaggal meghintve az igazi.

Előmelegített sütőben 180°-on 20-25 perc alatt készre sütjük.

Vajdasági sós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Sajtos tallér
Sajtos tallér

Mindezt jól összegyúrni, és kis (mogyorónyi) gombócokat formálni. A tallérsütőt jól felforrósítani a gázon, és nagy lángon 4-esével kisütni. Közben meg kell fordítani a tallérsütő...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgonyás pogácsa
Burgonyás pogácsa

A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt, az áttört burgonyát, és a felfuttatott élesztőt majd a többi hozzávalót is. Kidolgozzuk, majd kinyújtjuk, felülről és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos rúd (1 éjszakás)
Sajtos rúd (1 éjszakás)

Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrom. 1 éjszakát hűtőbe teszem. Másnap lisztezett deszkára kinyújtom, megkenem felvert tojással. A tetejére reszelt sajtot szórok, s derelyevágóv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk