80 dkg liszt
5 dkg élesztő
5 dl tej
1 dl olaj
Töltelék
25 dkg margarin
2 nagyobb tojás sárgája
1 evőkanál só
10 dkg reszelt sajt
Tetejére
1 tojás
20 dkg
sajt
ízlés szerint köménymag
ízlés szerint pirított napraforgómag
Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben.
Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl olajat, majd a maradék langyos tejjel jól összedagasztjuk.
A bedagasztott tésztát 4 részre osztjuk, külön keleszteni nem kell.
Közben elkészítjük a tölteléket is. A margarint a sóval és a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 10 dkg reszelt sajtot is.
A 4 részre osztott tésztát egyesével kinyújtjuk. A tölteték negyed részével megkenjük, és feltekerjük. Körülbelül kétujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk.
A tetejét tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
Tipp: pirított napraforgómaggal meghintve az igazi.
Előmelegített sütőben 180°-on 20-25 perc alatt készre sütjük.
A túrót, tejfölt elkeverjük, sózzuk, hozzákeverjük a tojást, a tápióka keményítőt, szódabikarbónát, majd végül a reszelt sajtot is és jól elkeverjük. Muffinformába kanalazzuk a mas...
Elkészítési idő:az összes alapanyagot 10 dkg reszelt sajt kivételével össze kell gyúrni és folpakba csomagolva 1 éjszakát hűtőbe tenni. 1 cm vastagra kell nyújtani és a tetejét megkenjük tojásfe...
Elkészítési idő:A 30 perces sajtos rúd elkészítéséhez a lisztet, a sütőport, a vajat, a tejfölt és a sót egy tálban összekeverjük. Összegyúrjuk, majd kinyújtjuk 1 cm vastagra. A tészta tetejét...
Elkészítési idő:A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport és a sót. Elmorzsoljuk benne a margarint, majd hozzáadjuk a tejfölt és egy marék reszelt sajtot. Jól összedolgozzuk. E...
Elkészítési idő: