1 csomag leveles tészta
30 dkg trappista sajt
2 db tömlős sajt
4 db tojás sárgája
1 db egész tojás / kenéshez /
4 dkg liszt / kb 1 púpos evőkanál /
2 dl tej
5-10 dkg vaj
alufólia a rolók formálásához
Felolvasztjuk a leveles tésztát, közben a fóliából 10-20 db hengert formálunk. A tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, 2 cm csíkokra vágjuk. Ezeket 2-3 mm-es takarással a fólia hengerekre tekerjük, majd sütőpapírra helyezzük, megkenjük egy elkevert tojással, esetleg megszórjuk szezámmaggal, 200 C fokon kb. 10 percig aranyra sütjük.
A serpenyőben a tojássárgát, a lisztet, a tejet és 25 dkg reszelt sajtot állandó keverés mellett melegítjük, addig amíg homogénné nem válik, a sajt megolvad, aztán hagyjuk hűlni. A vajat és a tömlős sajtot habosra keverjük, majd a kihűlt sajtkrémmel elkeverjük, majd a rolókat megtöltjük a végét reszelt sajtba " mártjuk".
A fóliahengerek átmérője 1,5 cm-nél ne legyen nagyobb, a feltekert tészta hossza 8-10 cm--nél ne legyen hosszabb. A rolók töltése habzsákkal vagy kiskanállal lehetséges.
A tálcára helyezett rolókat jól meg kell nézni, mert 1 perc múlva már hírük-hamvuk sem lesz.
Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben. Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl olaj...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA felengedett spenótot olívaolajon, a felaprított fokhagymával pároljuk készre. Vágjuk fel egészen kis kockákra a sajtot (nem baj, ha szétmorzsolódik), és keverjük a spenóthoz. Bor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA friss citromlevet és a vizet egy tálba mértem, hozzáadtam a lisztet és kézzel összegyúrtam. Hagytam állni kb. 10 percet. Ezután pizzaliszttel megszórt szilikon lapon kézzel átg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a vajjal és a sóval melegítjük, amíg a vaj el nem olvad. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet, addig kevergetjük, amíg a massza el nem válik az edény falától...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű