Családireceptkönyv.hu

Sajtos Roló, Edina kedvence


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csomag leveles tészta
30 dkg trappista sajt
2 db tömlős sajt
4 db tojás sárgája
1 db egész tojás / kenéshez /
4 dkg liszt / kb 1 púpos evőkanál /
2 dl tej
5-10 dkg vaj
alufólia a rolók formálásához

Elkészítés:


Felolvasztjuk a leveles tésztát, közben a fóliából 10-20 db hengert formálunk. A tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, 2 cm csíkokra vágjuk. Ezeket 2-3 mm-es takarással a fólia hengerekre tekerjük, majd sütőpapírra helyezzük, megkenjük egy elkevert tojással, esetleg megszórjuk szezámmaggal, 200 C fokon kb. 10 percig aranyra sütjük.
A serpenyőben a tojássárgát, a lisztet, a tejet és 25 dkg reszelt sajtot állandó keverés mellett melegítjük, addig amíg homogénné nem válik, a sajt megolvad, aztán hagyjuk hűlni. A vajat és a tömlős sajtot habosra keverjük, majd a kihűlt sajtkrémmel elkeverjük, majd a rolókat megtöltjük a végét reszelt sajtba " mártjuk".

Trükkök, tippek, praktikák:


A fóliahengerek átmérője 1,5 cm-nél ne legyen nagyobb, a feltekert tészta hossza 8-10 cm--nél ne legyen hosszabb. A rolók töltése habzsákkal vagy kiskanállal lehetséges.
A tálcára helyezett rolókat jól meg kell nézni, mert 1 perc múlva már hírük-hamvuk sem lesz.

Sajtos Roló, Edina kedvence

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Sarolta
Libatöpörtyűs pogácsa
Libatöpörtyűs pogácsa

20 dekagramm libazsírt, és 3 tojás sárgáját egy evőkanál sóval habosra keverünk, majd 1 kilogramm liszttel, 2 és fél pohár tejföllel, 4 deciliter tejben felfuttatott 4 dekagramm él...

Elkészítési idő: 5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Sajtos rúd gazdagon
Sajtos rúd gazdagon

A lisztet a margarint jól elmorzsoljuk. Hozzá adjuk a reszelt sajtot amiből előzőleg 5 dkg elveszünk. Belekeverjük a sót, a cukrot, az ecetet a szódabikarbónát.1 tojást és a tej...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Húsos párna
Húsos párna

A meglangyosított tejben elkeverünk 1 kk cukrot és élesztőt,majd felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, összegyúrjuk az élesztős tejjel, a tojássárgájával, sóval és t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk